Szpari – Le a kalappal a szurkolók előtt

Csilus Tamás (szemben): eddig kettőből kettő!
Csilus Tamás (szemben): eddig kettőből kettő! - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Csilus Tamás a vasárnapi gólja előtt arra figyelt, hogy leszorítsa a lövést.

A másodosztályú focibajnokság két köre után hat duplázó van a mezőnyben. Közülük ketten a Nyíregyháza Spartacus focistái. Dragóner Filip és Csilus Tamás Budafokon és vasárnap itthon, a Budaörs ellen is eredményes volt. Dragóner támadó, Csilus viszont középpályásként jegyezte a két találatot. A huszonkét esztendős játékos Fradi-nevelés, két éve kölcsönben Kisvárdán szerepelt, az előző szezonban pedig Soroksáron.

– Ami a csapatban volt, azt maximálisan kihoztuk – nyilatkozta a focista a mérkőzés után. – Nem volt egyszerű meccs, nehéz olyan foci ellen játszani, amelynél a labda elég kevés időt tölt a földön. Mindent megtettünk, és ennek eredménye is volt. Amire nem találok szavakat, az a közönség, le a kalappal előttük, nélkülük nem ment volna. Vannak olyan mérkőzések, amikor igenis kell a plusz egy fő, szerencsére ez nekünk vasárnap megadatott. Csak azt tudom mondani, hogy szép volt.

Be a bal alsóba!

Csilus Budafokon Holdampf Gergő remek passzával lépett ki, átemelte a labdát a kapus fölött, két lépésről, majd be­stukkolta a hálóba. Vasárnap Pekár László gurította elé a lasztit, amit 19 méterről lőtt a bal sarokba.

– Mikor jött a passz, arra gondoltam, hogy megfelelően le tudjam szorítani a lövést és a kapust ne találjam el. Hál’ Istennek sikerült – emlékezett vissza a gólt érő lövésére a focista.

A hétvégén idegenben játszik a Spartacus, mégpedig az élvonaltól búcsúzott Gyirmót otthonában. Csilus Tamás aligha bánná, ha ott meglenne a harmadik gólja, ám a legfontosabb az újabb három pont begyűjtése.

KM-ML
hirdetés