Szpari – Meglepték a monoriakat

Szpari – Meglepték a monoriakat
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Zoran Szpisljak szerint egyre többen vannak jó formában.

Kezdjük a legfontosabbal: vasárnap mindhárom pontot itthon tartotta a Szpari. Azért ez nem volt olyan hatalmas elvárás, hiszen a sereghajtó monoriak vendégeskedtek a stadion centerpályáján. Az első fél­időben szerzett megnyugtató előny kicsit elaltatta a hazaikat, ám végül a helyzetek alapján (három kapufa, egy elmaradt büntető) megérdemelten nyertek.

Hetek óta építkeznek

– Gratulálok a csapatnak, mert az első perctől éreztettük, hogy mi a célunk – kezdte visszapillantását Zoran Szpisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Az első benyomás fontos, ezért is igyekszünk azonnal nyomás alá helyezni, meglepni az ellenfelet. Örömteli, hogy megvalósítottuk azokat, amiket hetek óta építünk. Sajnos a kétgólos előny után kicsit visszavettünk, és úgy játszottunk: majd lesz még helyzetünk, és szerzünk újabb gólt. Ez még egy utolsó helyen álló csapat ellen sem elegendő. A kialakított helyzeteket értékesíteni is kell.

Sok meccs van még hátra

– A szünet után feljött a Monor, megpróbálták nyomás alá helyezni a tizenhatosunk környékét – folytatta Zoran Szpisljak. – Ez néhányszor sikerült is nekik, és a szépítésük után Jova Leventének kellett nagyot védenie egy fejesnél. Szerencsére jól reagáltuk le a helyzeteket, és voltak lehetőségeink. Amennyiben pontosabbak vagyunk, eldönthettük volna a mérkőzés sorsát. Mivel nem sikerült, az utolsó negyedórában, ezért izgulhattunk, de a futball már csak ilyen, van amikor összejön, van amikor nem.

– Örömteli, hogy több játékos is jó teljesítményt mutatott. Hétről hétre javulnak a formák, ami fontos, hiszen még sok meccs van hátra a bajnokságból – így Zoran Szpisljak.

Szerdán ismét edzőmeccset játszik a csapat, délután kettőtől a stadion műfüves pályáján a szatmárnémeti együttes lesz az ellenfél.

MLSporthírek


hirdetés