Szpari – Megtörték a Budaörsöt is

Akt.:
Szpari – Megtörték a Budaörsöt is
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Gyors gólváltás után izgalmak, végül a második félidőben megszületett a hazai siker.

Nem így tervezték, végül villanyfényes lett a Nyíregyháza Spartacus hazai premierje. A nagy kánikula miatt az eredetileg vasárnap délután fél hatra kiírt, Budaörs elleni NB II.-es focimeccset este nyolckor kezdték.

Kelemen bizonyított

A Budafokon győztes kezdőn egy helyen változtatott Lucsánszky Tamás: Fodor Ferenc helyén a Paksról érkezett Kelemen Dávid játszott belső védőként. Korábbi klubjánál csapattársa volt Kemenes Szabolcs, a rutinos kapus a vendégek kispadján kapott helyet. Az erős szélben nagy iramban kezdtek a felek. A budaörsiek két szöglettel jelezték, hogy nem bunkerfocizni érkeztek.

A Szpari szerzett vezetést a szöglet után, ám nem sokáig örülhettek a hazai drukkerek, köztük a visszatért ultrák, mert a vendégek gyorsan egalizáltak. Ezt követően is izgalmas volt a mérkőzés, mindkét kapusnak bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy ne változzon az eredmény. A hajrában a sötét fellegek között már cikáztak a villámok, amikor egy nyíregyházi szöglet után gyors kontra végén nagy helyzetet puskáztak el a vendégek.

A szünetet követően is hasonló elánnal folytatták a felek, néhány égő megadta magát, ám nem ez volt a baj, hanem az, hogy vezetéshez jutottak a látogatók. Igaz nem sokáig örülhettek, mert Csilus Tamás is betalált – a gól pillanatában újabb izzók adták meg magukat.

Nagy ovációval fogadták

Kényszerszünet miatt állt néhány percig a játék… A folytatásban emberhátrányba kerültek a vendégek, ami döntőnek bizonyult.

A nyíregyháziak ugyanis megnyomták a hajrát, kétszer is bevették az ellenfél kapuját. Ekkor már arra is jutott alkalom, hogy a közönség hangos ovációval köszöntse a csereként bevetett Bajzát Pétert, aki győztes mérkőzésen tért vissza a Spartacusba.

KM-MLTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés