Szpari – Mindig a következő meccs a legfontosabb!

Akt.:
Szpari – Mindig a következő meccs a legfontosabb!
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Szűcs Mihály az edzőváltásról, Dajka László az eddigi benyomásairól nyilatkozott.


Megígérték, megtartották! Szűcs Mihály, a Nyíregyháza Spartacus klubigazgatója az elmúlt héten türelmet kért és megígérte, hogy az edzőváltással kapcsolatosan tájékoztatást fog adni a klub. Ez meg is történt kedden kora délután a Szpari klubházában.

– Amikor elkezdtem a klubnál a munkát, úgy terveztem, hogy két hónapig alaposan megismerkedem a körülményekkel, fel sem merült, hogy esetleges személyi kérdésekben is dönteni kell. Aztán az élet másképpen hozta, hiszen a csapat nem úgy szerepelt, ahogyan azt a tulajdonos, a klub vezetése és persze a szurkolók várták.. A tulajdonossal ezért hoztunk döntést az edzőváltás mellett. Véber Györgynek megköszöntük a munkát, korrekt viszonyban váltunk el.

– A másik döntés az volt, hogy helyét Dajka László veszi át – folytatta Szűcs Mihály. – Két nap közös munka után a soroksári mérkőzés előtt nagy szakmai elvárásaink nem lehettek, hála Istennek sikerrel kezdődött a közös munka. A győzelem kicsit megnyugtatta a csapatot, mindenkit. Dajka László megbízatása a bajnokság végig szól, addig az a legfontosabb, hogy minél eredményesebb legyen a csapat- így a klubigazgató.

Ezt követően Dajka László vette át a szót, aki újfent azzal kezdte hogy szabolcsi, mégpedig nagyon.


– Több mint negyedszázada vagyok az edzői pályán, néhányszor közel is kerültem ahhoz, hogy haza térjek – indította a beszélgetést Dajka László. – Váratlanul jött a felkérés, ám ha módomban áll segíteni, akkor hol segítsek, ha nem a megyében, a Szparinál. A legfontosabb feladat az, hogy stabilizáljuk a csapatot, ha lehet minél előrébb végezzünk a tabellán. Azt láttam, hogy vannak mentális problémák , de ez ilyen rossz szereplésnél természetes is. A soroksári mérkőzése előtt sok lehetőségem nem volt, viszont azt örömmel tapasztaltam, hogy amit kértem a játékosoktól, azt szerették volna megvalósítani. Sok játékost ismerek, többükkel már elbeszélgettem, Tudom, hogy mire képesek, a csapat összeállításánál mindig az fog dönteni, hogy sikeresek legyünk, a legjobb együttes lépjen pályára a legkisebb kockázattal.

– Azt is jó volt tapasztalni, hogy a játékosok pozitívan fogadták mindazt, amit a klubigazgató és én elmondtam neki. Mindig a következő találkozóra összpontosítunk, így most a vasárnapi, Szolnok elleni hazai találkozóra.

Dajka László ezt is elmondta, hogy Borsos Vilmos kapusedző marad a szakmai stábba, ami bővülni fog egy segítővel. Mivel ez bizalmi állás, még nincs meg pályaedző, nagy valószínűséggel a nyíregyházi utánpótlásvonalról fog érkezni. Ismét megerősítették, hogy bár Dajka László megbízatása a szezon végéig szól, nem elképzelhetetlen a közös folytatás valamilyen formában.

KM-MLTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés