Szpari – Mosonmagyaróváron is előbbre léptek

Akt.:
Rudolf Gergely veszélyesen, Kónya Márk (27) pedig megbízhatóan játszott vasárnap
Rudolf Gergely veszélyesen, Kónya Márk (27) pedig megbízhatóan játszott vasárnap
Nyíregyháza – A Szpari játékosai mentálisan rendben voltak, szerdán újabb edzőmérkőzés.

Négy kör után még nehéz lenne megjósolni, hogy a második vonalbeli focibajnokság csapatai milyen erőt képviselnek. Az viszont biztos, hogy a mezőnyben már nincs százszázalékos csapat, és már csak ketten veretlenek. Mégpedig a nyitófordulóban egymással ikszelő Csákvár és a Nyíregyháza Spartacus.

A védekezés ismét jó volt

A Szpari eddig idegenben volt eredményesebb, mindkétszer nyert, míg a két hazai mérkőzését döntetlennel zárta. Vasárnap Mosonmagyaróváron a szünetben csereként beállt Kártik Bálint gólja jelentett értékes három pontot. Még egy remélhetőleg sikeres út elején jár a csapat, de egyre jobban kirajzolódik, hogy az irány nem rossz.

– Ami nagyon fontos: vasárnap is rendben voltunk mentálisan, győzni akartunk, és szerencsére sikerült is teljesíteni a tervet – kezdte visszapillantását Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Nem bánnám, ha unalmassá válna a mérkőzések utáni nyilatkozatom. Nevezetesen az, hogy most is sikerült előre lépnünk. Mosonmagyaróváron is ez történt.
– A védekezésünk rendben volt, a támadáson még van mit javítani, de összességében fontos győzelmet arattunk. Több helyen is változtattam a csapaton, meg kell keresnem minden találkozóra a legoptimálisabb összeállítást, úgy, hogy közben frissítsünk is. Vasárnap is voltak jó egyéni teljesítmények, ami annak is köszönhető, hogy a fiúk pontosan tudják, mi a célunk, és ennek megfelelően küzdenek minden egyes találkozón – így Mátyus János.

A mérkőzéshez tartozik még, hogy az első félidőben a hazaiak szerint nem kaptak meg egy jogos tizenegyest. A nyíregyháziak kapusedző és csapatorvos nélkül utaztak a mosoni meccsre. Szerencsére Hermány Bence bemelegítése is sikerült, illetve nem volt szükség orvosi beavatko­zásra.

A csapat játékának csiszolása miatt szerdán újfent edzőmeccset játszik a Szpari. A stadion centerpályáján a Hajdúböszörmény lesz a vendég.

Remélhetőleg a sérülés miatt hiányzó Heffler Norbert is pályára léphet.

KM-ML
hirdetés