Szpari – Most sikerült berúgni, nem pedig kapni

Kónya Márk becsúszva szerelte Vernes Richárdot
Kónya Márk becsúszva szerelte Vernes Richárdot - © Fotó: Zalai Hírlap/Katona Tibor
Nyíregyháza – Értékes három pont a zalai túráról, Hinora Kristóf pályára léphet Törökországban.

A Nyíregyháza Spartacus Zalaegerszegen szerezte meg a három pontot, az NB II.-es meccsen mindkét játékrész végén sikerült bevenni a zalaiak kapuját, akik egyébként kilenc játékossal fejezték be a találkozót. A győzelem sohasem jön rosszkor, így volt ez most is.

– Valóban – válaszolt a felvetésre Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Ráadásul értékes a siker, hiszen egy jó csapat otthonában értük el. Főként, hogy soha nem látott összeállításban játszottunk. A helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. Az első félidőben jobban játszottunk, volt két nagy ziccerünk. A hazaiak egy távoli lövésből találták el a felső lécet. A második félidőben is nekünk voltak a nagyobb helyzeteink, különösen amikor emberelőnybe kerültünk. A zalaegerszegiek egy kicsit kijöttek, akkor voltak lehetőségeink a kontrákra.

Jó döntéseket hoztak

Itthon a Győr szerzett az első félidő végén tizenegyesből gólt, most Pekár László büntetett a negyvenötödik percben. Természetesen nem mindegy, hogy egygólos előnnyel vagy hátránnyal megy egy csapat a szünetben az öltözőben.
– Persze hogy másabb a hangulat az öltözőben, ha előnyben van a csapat – folytatta Lucsánszky Tamás. – De a srácok most egyébként is jól álltak a mérkőzéshez, a vezetés pedig plusz lélektani előnyt jelentett. Jó döntéseket hoztak, több góllal is nyerhettünk volna annak ellenére, hogy második szándékból futballoztunk.

file6wxgb25404x102rgtk5e
Nyíregyháza - Zalaegerszegen értékes győzelmet aratott a Szpari, Pekár László és Dragóner Filip is a kapuba talált. Azért így már másabb a hazautazás! Mintegy ezer kilométert buszoztak a Szpari focistái azért, hogy végre ismét három pontot szerezzenek. A másodosztályú focibajnokság vasárnapi ford...

Való igaz, voltak vendéghelyzetek, de az egygólos vezetés sohasem megnyugtató előny. Általában úgy van, hogy ha nem rúgod, akkor kapod. Jova Levente bravúrja is kellett ahhoz, hogy ne egyenlítsenek a hazaiak. Abban az időszakban egyébként eldönthettük volna a meccset, hiszen a hatvanötödik perctől háromszor álltunk a kapussal szemben. Szerencsére aztán a hosszabbításban sikerült lezárni a találkozót.

A vendégek második gólja érdekes volt. A hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, a kapusuk is előre ment a pontrúgásoknál. Egy ilyen után a labda Gajdos Zsolt elé került, aki a saját térfeléről a hazai kapu felé ívelt. Ugyan röviden, de Dragóner Filip lefutotta Szabó Mareket és nem okozott gondot nyolc méterről a kapuba passzolnia.
A játékosoknak jól jött a siker, hiszen vasárnap jön az ősz meccse, a megyei rangadó, amikor a Kisvárda lesz a vendég. Remélhetőleg a sérült állapota javul, Csilus Tamás eltiltása lejár. Megyeri Gábor és Hinora Kristóf az U21-es válogatott tagjaiként Törökországban vannak. A csapat kedden délután öt órától játszik Eb-selejtezőt. Hinora az olaszok elleni barátságos meccsen pályára lépett, több mint fél órát kapott. Remélhetőleg így lesz kedden is.

KM-ML
hirdetés