Szpari – Motiváltabban, mint a győriek

Szpari – Motiváltabban, mint a győriek
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Az élvonalból három éve búcsúztatott csapatok randevúznak vasárnap délután a városi stadionban.

A Szpari vendége az a győri csapat lesz, amely eddig nem nagyon vitézkedett az NB II.-ben, hiszen tizenegy pontot szerzett. Érdekesség, hogy ebből hetet idegenben kasszírozott, miután nyert Budafokon (1–2)és Siófokon (0–2), és ikszelt Zalaegerszegen (0–0). Vereséget szenvedett Cegléden (2–1) és Vácon (2–0).

Itthon tartani a három pontot

A vezetők elégedetlenek voltak a produkcióval, ezért menesztették Bekő Balázst, és a csapatot az a Szentes Lázár irányítja, aki a Spartacusnál is volt vezetőedző. Szentes Lázár 2015 nyarán hároméves szerződést kötött az akkor NB II.-es Gyirmóttal, ám egy hónap múlva távozott. Szaúd-Arábiában dolgozott Bölöni Lászlóval, onnan nemrégiben tért haza.

– Várjuk már a mérkőzést, leginkább azt szeretném, ha legalább egy hetet tudnék dolgozni ugyanazokkal – kezdte nem túl feldobottan a beharangozó beszélgetést Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Sajnos a sérülések miatt ez nem adatik meg. Az lenne a legfontosabb, hogy mindenki felépüljön, azt szeretném, ha azok a játékosok, akik vasárnap majd pályára lépnek, harcosok legyenek, és itthon tartsuk a három pontot. Az egy edzőváltás után bizonyára extra motiváltak lesznek a győriek, mi pedig akkor tesszük jól a dolgunkat, ha még erre is ráteszünk egy lapáttal. És erre megvan a képesség a játékosokban.

– Sajnos, nem számíthatok Rudolf Gerire, Rubus Tamásra, és Szokol Zsolt, Pekár László, Rezes László játéka kérdéses, Forró Gyula pedig eltiltás miatt nem játszhat. – Ami a játékot illeti, elindultunk egy úton, sajnos, a szezon elejétől eltekintve nemigen tudtunk kétszer ugyanazzal a csapattal pályára lépni. Ez nehezíti a dolgunkat, ám ettől függetlenül, amit elindítottunk, az előbb utóbb beérik. Bízom benne, hogy jó is lesz.

Fiatalok a válogatottban

– Örömteli, hogy Megyeri Gábor és Hinora Kristóf személyében két játékosunk is ott lesz az U21-es keret táborozásán. Ez is tovább nehezíti a dolgunkat, Kristóf vasárnap játszik, utána utazik – így Lucsánszky Tamás. A szakvezető viccesen azt is megjegyezte, hogy a kezdőt majd a csapatorvos állítja össze, remélhetőleg vasárnapra lesznek gyógyultak.

KM-ML
hirdetés