filmes sikerlista

2020.01.05. 21:01

A lesújtó kritikák ellenére jól indított Az átok háza a mozikban

A lesújtó szakmai és nézői vélemények ellenére az első öt között, 11,3 millió dolláros bevétellel indított a hétvégi kasszasikerlistán az észak-amerikai mozikban 2020 első, országos forgalmazású premierfilmje, Az átok háza.

Forrás: Shutterstock

A természetfölötti horror, amely a 2004-es Az átok újrafeldolgozása, mindössze 10 millió dollárból készült, így már az első, hazai hétvégén behozta az árát. A Variety.com filmes portál szerint a tántoríthatatlan horrorrajongók biztosították neki az ötödik helyet az utánjátszott produkciók mögött az egyesült államokbeli és kanadai mozikban.

A kasszasikerlista élén a Star Wars: Skywalker kora maradt,

amely további 34,5 millió dollárral 450 millió dollárra növelte bevételét a hazai piacon, világviszonylatban pedig már 919 millió dollárt hozott.

A Jumanji – A következő szint című családi kalandfilm is megőrizte második helyét a toplistán 26,5 millió dolláros jegyeladással. A Kisasszonyok című romantikus filmdrámára 13,5 millió dollárért váltottak jegyet a nézők, ami ugyancsak elegendő volt az előző heti 3. helyezés megőrzéséhez.

Negyedik helyen a Jégvarázs 2 végzett 12 millió dolláros bevétellel. A 2013-as Jégvarázs folytatása eddig 450 millió dollárt hozott Észak-Amerikában, és 1,325 milliárd dollárt világviszonylatban, többet, mint bármely másik produkció az animációs filmek történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!