Szpari – Nehogy hurráhangulat legyen

Szécsi Márk szerezte a harmadik gólt Diósgyőrben
Szécsi Márk szerezte a harmadik gólt Diósgyőrben
Nyíregyháza – A Szpari diósgyőri győzelme jó alapot adhat a heti edzésmunkához.

Két korábbról elmaradt mérkőzést rendeztek az elmúlt héten a labdarúgó NB II-ben, a válogatott világbajnoki selejtezője miatt nem volt forduló. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Nyíregyháza Spartacus játékosai pihentek volna. Sőt, kaptak a melóból meg egyebekből rendesen. Ráadásul pénteken még egy edzőmeccset is játszottak Diósgyőrben és 4–2-re nyertek az élvonalbeli borsodiak ellen.

– Az első nap nem volt a legkellemesebb, ami egy ilyen szériában érthető – kezdte az elmúlt hét értékelését Véber György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Az öltözőben elmondtam, hogy változtatok egy kicsit bizonyos dolgokon. Nem részletezném, mert nem látványos és radikális változásokról van szó.

Nem radikális változtatások

– Néhány apróságot másféleképpen fogok kezelni. A cél az, hogy az elvégzett munkának legyen foganatja. Aztán a hét elejét kemény munka jellemezte, ez egyébként is így lett volna. A bajnoki szünetek erre valók, ezt ki kell használni, hogy a fizikai állapotot még jobbá tegyük. Ezzel egyébként úgy gondolom, nincs probléma.

– Ez megtörtént, váratlanul jött a felkérés a diósgyőri edzőmérkőzésre. Kezdek hinni a sorsszerűségekben, hiszen ez nem volt tervezve, nem készültünk rá, a diósgyőri teljesítmény pedig elgondolkodtató. Mi történik a bajnokikon, ha ilyen váratlanul jött edzőmeccsen ilyen jól tudunk játszani? Nemcsak a négy gól volt dicséretes, hanem ahogy kinézett a csapat. Ezzel ezt le is zárom, nehogy valami hurráhangulat legyen. Ám aki járatos a sportban, az tudja, hogy egy ilyen teljesítmény mit jelenhet az eheti munkánkban – így Véber György.

Ami ezt a hetet illeti, erre már a megszokott, bajnoki időszakos ritmus a jellemző. A hetet Gyulán zárja majd a csapat, bajnokin, ahol jó lenne megismételni a diósgyőri teljesítményt.

– KM-ML –
hirdetés