Szpari – Nem baj, ha gólt kap, csak újra nyerjen a csapat

Jova Levente biztos kézzel hárítani a gyirmóti próbálkozásokat is
Jova Levente biztos kézzel hárítani a gyirmóti próbálkozásokat is - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A gyirmóti győzelemben is reménykedő Jova Leventét kicsit felzaklatta a budaörsiek első gólját követő gólöröm.

Két forduló után százszázalékos a Nyíregyháza Spartacus, és a csütörtök reggeli sajóbeszélgetésen meggyőződhettünk róla, hogy mindez milyen remek hangulatot biztosít a folytatáshoz, amely vasárnap este a Gyirmót otthonában lesz esedékes. A mosolygós résztvevők közé tartozott a kapus Jova Levente is, akit azzal sem lehetett kizökkenteni, amikor a Szpari színeiben kapott első gólja került szóba.

– Nagyon szép gólt fejelt Deli Márió, minden elismerésem az övé, csak azt nem értettem, hogy miért kellett utána a közönséget hergelnie – mondta a végül 4–2-re megnyert vasárnapi NB II-es bajnoki kapcsán Jova Levente. – Mindössze tizenkilenc éves srácról van szó, akit a végén arra akartam buzdítani, hogy akkor is álljon ki abban a sajátos testtartásban a lelátó elé. Amúgy jó érzéssel töltött el bennünket, hogy ennyien kijöttek az első hazai meccsünkre, bízunk benne, a szereplésünk okot ad majd rá, hogy a folytatásban se legyenek kevesebben.

A két eddigi meccs közül a budafokival lehetett maradéktalanul elégedett a kapus, hiszen gólt sem kapott (2–0). De vajon belemenne abba, hogy ezt szem előtt tartva Gyirmóton 0–0 legyen az eredmény?

– Egy kapus általában nem elégedetlen, ha nem kap gólt, de mégis csak az a fontos, hogy minél több pontot szerezzen, tehát nyerjen a csapat – így a soroksári kitérővel a Ferencvárostól érkezett kapus. – Tudom, Lucsánszky Tamás vezetőedzőnél a stabilitás az alap, de talán nem haragszik meg a mester, ha azt mondom, a gólnélküli döntetlen helyett a kettő egyes győzelmünket sokkal inkább aláírnám.

Ezt hallva a szintén jelenlévő Lucsánszky Tamás azonnal kontrázott: „A mester is aláírná…”

Rudolf Gergely csapatkapitány hétközben az Origónak adott interjút, amelyben őszintén beszélt pályafutása mérföldköveiről, a menedzserekhez és az újságírókhoz fűződő viszonyáról. A támadó a vasárnapi meccs kapcsán sem köntörfalazott.

– Jó lenne most is gólt szerezni vagy gólpasszt adni, de a legfontosabb, hogy nyerjünk – így a csapatkapitány. – Támadásban ott kell folytatnunk, ahol legutóbb abbahagytuk, ha pedig nem kapnánk gólt, azzal a magunk dolgát könnyítenénk meg.

Témánál vagyunk: mégis csak az lenne az igazi, ha érintetlen maradna Jova Levente kapuja…

Kedvenc ellenfél jön

Míg a Szpari a következő két meccsen idegenbe utazik, addig a Kisvárda Master Good kétszer egymás után játszik hazai pályán. Másodjára épp a nyíregyháziak aktuális ellenfelével, a Gyirmóttal, de előtte, vasárnap érkezik a „kedvenc” rivális, a Zalaegerszeg, amelyet tavaly oda-vissza 3–0-ra győztek le a várdaiak.
hirdetés