Szpari – Nem győzelem, nem vereség, iksz!

Szpari – Nem győzelem, nem vereség, iksz!
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Közel állt a győzelemhez és a vereséghez is vasárnap este a Spartacus.

A nyíregyháziak utolsó idegenbeli meccsükön a már kieső SZEOL vendégei voltak. Az első félidő jó játékot hozott és fél óra elteltével már három gólt is láttak a szurkolók. A nyíregyháziak játszottak mezőnyfölényben, ám mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek.

Két perc alatt két büntető

Szünet után mindkét csapat többet hibázott, a vendégek egy kapufáig eljutottak, majd jött a hajrá. A hazai kapu előtt kimaradt egy lehetőség, az utolsó percben pedig büntetőt kapott a hazai együttes. Nagy értékesítette a lehetőséget, így egyenlítettek a szegediek. Sőt, két perccel később ismét tizenegyeshez jutottak, ám ekkor Hermány Bence túljárt Nagy eszén, és hárította a büntetőt.

Eseményekben gazadag mérkőzésen vannak túl a felek. A rendes játékidő letelte előtt pár perccel még úgy volt, hogy a Szpari három ponttal térhet haza. Néhány perccel később úgy nézett ki, hogy vereség lesz a vége. Végül döntetlen született, ami egyik csapat esetében sem oszt vagy szoroz.

KM-ML

SZEOL SC–Nyíregyháza Spartacus 2–2 (1–2)

Szeged, Vasutas Stadion, 300 néző, v.: Kovács J.(Garai, Medovarszki)

SZEOL: Prokop – Rácz, Gál, Ikonomu – Kéri, Nagy R., Vágó L., Búrány, Harsányi (Beretka, 84.) – Mihály, Péter (Buzási, 74.). Vezetőedző: Zoran Kuntics

Spartacus: Hermány – Ur, Dvorschák, Rubus, Farkas – Kártik, Kónya – Rudolf, Tisza (Szécsi M., 62.)- Rezes (Törtei,88.)Dragóner (Ötvös, 62.), Vezetőedző: Dajka László

Gól: Rezes (0–1) a 20., Rudolf (11-esből, 0–2) a 25., Mihály (1–2) a 30., Nagy (11-esből, 2–2) a 90. percben

Kiállítva: Dvorschák (lerántotta a gólhelyzetben kilépő Mihályt) a 90. percben

20. perc: Rezes lépett ki az ötös bal sarkánál majd a kifutó Prokop lábai között laposan lőtt a kapuba, 0–1.

25. perc: Kónya ellen szabálytalankodtak a hazai tizenhatoson belül, a büntetőt: Rudolf nagy erővel lőtte a kapuba, 0–2.

30. perc: Harsányi baloldali beadását a hosszú oldalon érkező Mihály öt méterről lőtte a kapufa segítségével a hálóba, 1–2!

90. perc: Dvorschák buktatta Mihályt a büntetőterületen belül. A nyíregyházi védő megkapta második sárgáját, majd a pirosat, a tizenegyeset Nagy a léc alá vágta, 2–2.

92. Kérit vágták fel a vendégek tizenhatosán belül. A büntetőt ismét Nagy rúgta, ám Hermány bravúrral hárított.

Mesterszemmel

Zoran Kuntics: – Lelkes játékkal ellensúlyoztuk a Nyíregyháza tudásbeli fölényét. A kilencvenegyedik percben a győzelmet is megszerezhettük volna

Dajka László: – Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült. A szünet után három-négy veszélyes kontrából sem tudtuk növelni az előnyünket, és a végén örülnünk kellett az egy pontnak.
hirdetés