Szpari – Nem könnyen, de behúzták

Nyíregyháza Spartacus vs. Dorog FC
Nyíregyháza Spartacus vs. Dorog FC - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Szpari eredményes hajrával fontos három pontot szerzett a szerda esti bajnokin.

Jól indult. Három perc sem telt el, amikor Kesztyűs Barna megszerezhette volna a Szpari gólját a Dorog ellen. A szerda esti meccsen pótolták a korábban elmaradt találkozót, amelyen a hazai mezőnyfölény sokáig meddő volt.

Az asszisztens döntött

Aztán egy, az asszisztens által jelzett szabálytalanság miatt büntetőt kaptak a hazaiak, Pekár László pedig nem foglalkozott a jogosságával, bevágta.

Az előnyben valamivel nyugodtabban, de nem sokkal jobban játszottak a hazaiak.

A második félidőt nagy elánnal kezdte a Spartacus, Papp Máté helyzetbe is került, ám a gól a másik oldalon született. Ismét kihagyott a hazai védelem, amit büntettek a vendégek. Sőt, Lucsánszky Tamás kettős cserével frissített, jövögettek is a helyzetek, ám a meccslabdát a második oldalon a gólszerző Szedlár Zoltán hibázta el.

Hornyák volt a nyerőember

Így a nyerőember a szintén csereként beállt Hornyák Marcell volt. Első fejesét még védte a kapus, ám a szögletet követően már tehetetlen volt. És még nem volt vége, mert jött a slusszpoén. A ráadásban a vendégek tizenhatosán belül előbb Sinan Sinanovics, majd Kesztyűs passzolt lövés helyett, Pekár előbb ballal próbálkozott, a labda egy védőről visszapattant elé, jobbal már nem hibázott.

Megszületett a Szpari győzelme, a vártnál nehezebben, a vasárnapihoz képest javuló játékkal.

ML

Nyíregyháza Spartacus-Dorog FC 3–1 (1–0)

Nyíregyháza, 1090 nézo, v.: Böcskei (Baghy, Kovács G.).

Spartacus: Jova – Hinora, Kelemen D., Rubus, Farkas M. – Ötvös (Kártik, 62.) – Gréczi (Szinanovics, 62.), Pekár, Kesztyus, Papp M. – Gajdos (Hornyák –, 73.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Dorog: Vajda D. – Szalai A., Csató M., Bora, Grabant P. (Szellár, 38.) – Berkó (Vígh Á., 63.), Lénárt – Faragó T., Nagyházi (Janusz, 88.), Szedlár – Mészáros Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Gól: Pekár (11-esből, 1–0) a 31., Szedlár (1–1) az 57., Hornyák (2–1) a 78., Pekár (3–1) a 92. percben Kiállítva: Sitku I. (a dorogi kispadról, reklamálásért) a 30. percben

Percek, események

29. perc: Pekár László esett el a 16-oson belül, a játékvezető végül az asszisztens jelzésére büntetőt ítélt. A tizenegyest Pekár a bal sarokba vágta, 1-0.

30. perc: A büntető miatt reklamáló, kispadon ülő Sitku Illés piros lapot kapott.

57. perc: A hazai védelem megingását Szedlár Zoltán használta ki, aki Faragó Tamás passzát 4 méterről lőtte a kapuba, 1-1.

78. perc: Kesztyűs jobboldali szögletét Hornyák Marcell hat méterről fejelte a jobb sarokba, 2-1.

92. perc: Pekár 16 méterről, jobbal lőtt a kapuba, 3-1.

Mesterszemmel

Lucsánszky Tamás: – Nem estünk abba a hibába, mint legutóbb, hogy rosszul kezdtük volna a mérkőzést, de nem tudtuk megtörni a szervezett Dorogot. A legnagyobb pozitívum, hogy a vasárnapi rosszul sikerült mérkőzés és a mostani egyenlítés után is volt tartásunk, és ki tudtuk harcolni a győzelmet.

Schindler Szabolcs: – Óriási küzdelemben nagyon tisztességesen küzdöttünk, de megint könnyen adtak ellenünk tizenegyest. Utána elkezdtünk futballozni, és egy egynél meccslabdánk volt, amit kihagytunk. Ez jelentette a fordulópontot.
hirdetés