Járvány

2020.04.12. 10:56

Így töltik az ünnepeket a karanténban a Fővárosi Nagycirkusz artistái

A korlátozások miatt több művész nem tudott hazamenni, ezért a cirkuszban tölti a húsvétot.

Fotó: ADAM URBAN

A cirkuszművészek elmondták, hogyan érzik magukat, hogyan telnek mindennapjaik, hogyan élik meg a határlezárások és a kijárási korlátozás okán a kialakult helyzetet – írja a Fővárosi Nagycirkusz honlapja.

Duo Fossett: beavatják a magyar húsvéti szokásokba artistatársaikat

Krich Noémi, a Duo Fossett női tagja elmondta, hogy bár nagyon sajnálják a kialakult helyzetet, úgy gondolják, hogy a körülményekhez képest a legjobb helyen vannak a Fővárosi Nagycirkuszban, mert van lehetőségünk próbálni, ami a legfontosabb számukra. Minden nap próbálnak és edzenek, hogy ha ismét megnyitnak a Fővárosi Nagycirkusz kapui, a Tündértánc – Nővarázs című műsorban már egy teljesen új hangaperzs produkciót tudjanak bemutatni, ugyanis a jelenlegi helyzet alkalmat ad számukra a továbbfejlődésre.

„A Fővárosi Nagycirkuszban vagyunk elszállásolva, együtt vagyunk mindannyian, ismerjük egymást, és nem érezzük úgy, hogy bármiféle veszélynek lennénk kitéve, ugyanis az intézményben teljes mértékben betartják a higiéniai szabályokat. Az a kevés dolgozó, akik ügyeletet tartanak az irodákban, mindig maszkban és kesztyűben vannak, ráadásul az összes helyiségben található kézfertőtlenítő – avat be Krisch Noémi az intézményben uralkodó fegyelmezett rendbe.

„Finom, meleg ebédet is biztosítanak számunkra, ráadásul ismerem a beszállítókat, akikben szintén teljesen megbízom. A húsvétot is itt ünnepeljük az artista barátainkkal, és aki nem ismeri a magyar szokásokat, beavatjuk.”

Zola Troupe: türelmetlenül várják a színpadra lépést

A deszka számmal fellépő mongol Zola Troupe vezetője örül, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban maradhattak, ahol teljes körű ellátásban van részük, de mivel a csoportjuk négy tagja Mongóliában ragadt a határzárak miatt, így leginkább naponta erőnlétet fenntartó, gyakorló edzéseket végeznek. Nem tudják, hogy meddig marad lezárva a mongol határ és mikor mehetnek haza. Teljesen elégedettek az ellátással és a szálláshellyel, viszont már türelmetlenül várják a karantén feloldását, hogy ismét a manézsba léphessenek a Fővárosi Nagycirkusz következő műsorában.

Duo Togni: naponta próbálják az új gurtniszámot

Antal Loretta, a Duo Togni női tagja megosztotta velünk, hogy szerencsésnek érzik magunkat, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban lehetnek, mert lehetőségük van rá, hogy naponta próbáljanak, megőrizzék az erőnlétüket és elkészíthessék a vadonatúj gurtni számukat.

„Nagyon köszönjük, hogy itt maradhattunk, ugyanis nagyon sok artista, ha szerencséje van, és kertes házban lakik, akkor csak a fára tud felszerelni valamilyen rekvizitet. Nagy segítség az is, hogy minden nap kapunk ebédet.”

A cirkuszban uralkodó hangulatot pozitívnak és nyugodtnak írta le, ahol mindenki jó kapcsolatot ápol a másikkal. Vita nélkül beszélik meg egymás között a próbarendet, néha grilleznek és pingpongoznak is. Loretta sajnálja, hogy bár Magyarországon van, nem tud találkozni a családjával, de a próbákkal elfoglalja magát, mert alig várja, hogy ismét közönség elé léphessen párjával a Fővárosi Nagycirkusz következő, képzőművészetek köré épülő, Tündértánc – Nővarázs című műsorában.

Alania Troupe: lovaik semmiben sem szenvednek hiányt

Az Ezüst Pierrot-díjas, Oroszországból, Oszétiából érkezett Alania Troupe vezetője megosztotta, hogy először megijedtek és nem értették, hogy mi ez az egész, de miután látták, hogy milyen jól viszonyulnak hozzájuk a Fővárosi Nagycirkuszban, és jobban megismerték a stábot, nagyon hálásak, hogy ilyen ellátásban van részük. Túl nagy változás nem történt az életükben, alapvetően jól érzik magukat a kialakult helyzet ellenére. Nagyon jól esett nekik, hogy a különleges helyzetben a társulat egyik tagja még azt is felajánlotta nekik, hogy ha minden kötél szakad, meghívja őket magához vendégségbe a karantén idejére.

A csoport egy része nem tudott visszautazni Oroszországba, ugyanis itt kellett maradniuk a lovakkal, így volt olyan család, amelyik szétszakadt, de online tartják egymással a kapcsolatot. Kérdésünkre, hogy mivel telnek a napjaik, a csoport vezetője elmondta, hogy egyáltalán nem unatkoznak, mert a lovakkal való foglalkozás egész napos elfoglaltságot jelent számukra. Reggel próbálnak velük, naponta többször lemozgatják, ápolják, és tisztán tartják őket. A dzsigit lovas azt is megosztotta velük, hogy lovaik nagyon örülnek a jó időnek, örömmel napoznak az udvaron. Külön kiemelte és egyben köszönetét fejezte ki, hogy lovaik a járvány kitörése óta sem szenvedtek hiányt semmiben, legyen szó takarmányról vagy orvosi ellátásról.

Borítókép: az Alania Troupe csapata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!