Szpari – Önbizalom nélkül nehéz lesz eredményesen focizni

Bajzát Péter (a labdával) rövid idő alatt többször is helyzetbe került , sajnos neki sem sikerült bevenni a győriek kapuját
Bajzát Péter (a labdával) rövid idő alatt többször is helyzetbe került , sajnos neki sem sikerült bevenni a győriek kapuját - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Hazai pályán az első negyedórában dominálni kell, ez most a győrieknek sikerült.

Ez nem jött össze. Nagyon nem. A Spartacus eddig kétszer nyert, kétszer pedig ikszelt pályaválasztóként. Vasárnap az edzőváltáson átesett győriek vizitáltak Nyíregyházán, és a Szpariért szorítók abban bíztak, ismét nyer a csapat. Annak ellenére, hogy néhányan sérülés miatt nem léphettek pályára. Nem így történt, mert az első félidő végén büntetőből szerzett góllal kihúzta a Rába-parti együttes, így három ponttal távozott.

– Az első tizenöt perc nagyon nem nézett ki jól, márpedig hazai pályán az első negyedórában dominálnunk kell, annak rá kell nyomnia a bélyegét a mérkőzésre. Ez nem sikerült, kapkodtuk a levegőt, hogy mit úsztunk meg. Utána ugyan többet birtokoltuk a labdát, de sajnos ez meddő fölény volt. Önbizalomhiánnyal futballoztunk.

Hiába zihált a védő

– Ami a második félidőt illeti, a Győr az utolsó húsz percben már csak megúszhatta ezt a meccset. A játékosaim mégsem hitték ezt el, pedig például a balhátvédjük ott zihált az oldalvonal mellett. Hiába voltak lehetőségeink Bajzát Peti és Pekár Laci előtt is, nem sikerült egyenlítenünk.

– Ami még bosszantó, hogy hiába hívtam fel a figyelmet a nagy bedobásokra, az ötödik percben az egyetlen magas ember a lécre fejelte a labdát. Ebben a szezonban már kaptuk gólt ilyenből. A legnagyobb probléma az, hogy nem futballozunk kellő önbizalommal. Ez nem azért van, mert a csapat nem tudja, hogy mit játsszon, hanem azért, mert sok rossz döntést hozunk.

– Én vagyok az edző, én vagyok a felelős. Én bízom benne, hogy amit csinálok, az jó. Ha nem bíznék benne, akkor nem csinálnám. Nem tudom berúgni a helyzetet a játékos helyett, vagy kivédekezni egy ilyen nagy bedobást. A játékosokon se verném el a port, mert dolgozunk keményen.

– Én leveszem a terhet a játékosokról, és azt szeretném, ha kihoznák magukból a maximumot. Sok új focista érkezett, a csapattá érés törvényszerűen egy hosszabb folyamat. Ami zavar engem, az, hogy ez a csapat játszott ettől sokkal precízebben, összeszedettebben az én irányításom alatt a szlovéniai edzőtábor hatásaként – így Lucsánszky Tamás.
Ketten a válogatottban

Vasárnap Zalaegerszegen lép pályára a csapat. Ismét lesznek hiányzók, hiszen Megyeri Gábor és Hinora Kristóf az U21-es válogatott keretében edzőtáborozik, Csilus Tamás pedig begyűjtötte az ötödik sárgáját. Remélhetőleg a sérültek közül lesznek felépülők…

– KM-ML –
hirdetés