Szpari – Öt meccs után ismét siker

Szpari – Öt meccs után ismét siker
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Szpari három ponttal köszöntötte a huszonöt évese Keleti Frontot.

A huszonötödik szülinapját ünneplő Keleti Front hatalmas díszlettel készült a Szpari vasárnapi bajnokijára, amelyen a Sopron volt az ellenfél. A kezdés előtt a Spartacus játékosai mezeket ajándékoztak a drukkereknek. Ugyan a soproniak a védekezést helyzeték előtérbe azért néhány akcióval és kontrával okoztak veszélyes pillanatokat. Már a meccs elején is, amikor Megyeri Gábor mentett Garda Géza előtt.

Majd félóra elteltével góllá érett a hazai mezőnyfölény, amihez kellett az egyik soproni védő bizonytalankodása és Dragóner Filip harcossága. A büntetőt Rudolf Gergely végezte el és megszerezte első gólját. Jó tíz perccel később Horváth Péter ugrott ki, de Megyeri bravúrral védett. A hajrában majdnem sikerült hizlalni a hazai előnyt, ám Pekár Lázló balösszekötő helyéről leadott lövése után a labda a kapufát súrolva hagyta el a játékteret.

A fordulás után nem sokkal Dragóner alig maradt le Pekár beadásáról. Aztán nagy tűzijáték volt, de nem a kapuk előtt, hanem a Keleti Front szektorából indították az ünnepi látványosságot. A játékvezető rövid füstszünetet rendelt el, mert fehér lepel szállt a pálya fölé. A hazaiak irányították a játékot, Holdampf Gergő ugyan a kapuba emelt, ám les miatt a vendégek jöttek szabadrúgással. Időnként paprikás volt a hangulat, főként amikor Szabó László letarolta Hinora Kristófot. Jöttek a hazai cserék, a második nyerő volt, hiszen Sinan Sinanovics néhány percnyi játék után hálóba talált. Ezzel el is dőlt a három pont sorsa, a hátralévő időben már nem rezegtek a hálók. A Spartacus egyrészt győzelemmel köszöntötte a Keleti Frontot, másrészt öt nyeretlen meccs után ismét három pontot kasszírozott.

KM-ML

Nyíregyháza Spartacus-Sopron 2-0 (1-0)

Városi Stadion, 1867 néző, v.: Lovas (Márkus, Berényi)

Spartacus: Megyeri – Hinora (Horváth, 80.), Fodor, Kelemen, Forró (Kesztyűs, 69.)- Csilus, Holdampf – Pekár, Rudolf, Rezes – Dragóner (Sinanovics, 73.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Sopron: Heinrich – Angyal, Fehér (Hadházi, 34.), Ágh, Szabó – Kővári, Tóth – Garda (Krizsonits, 59.), Szőke, Gyürki (Kulcsár, 67.) – Horváth. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Gól. Rudolf (1-0) 11-esből, a 29., Sinanovics (2-0) a

Lucsánszky Tamás: – Két csapatot kellett ma legyőznünk, magunkat és az ellenfelet. Agresszív harc alakult ki, mivel mindkét együttesnek győznie kellett, a játékosaink kreativitásának köszönhetően megoldottuk a feladatot. A Keleti Frontnak boldog születésnapot szeretnék kívánni, a mi ajándékunk ez a győzelem nekik!

Németh Szabolcs: Méltó ellenfelei voltunk a hazai csapatnak, és az első félidőben ziccert is rontottunk, ami később megbosszulta magát. Parázs hangulat, szép akciók, kemény csata jellemezte a meccset, de vereséget szenvedtünk, és nem jó dolog, hogy ismét a szimpatikus vesztes szerepe jutott nekünk.Sporthírek


hirdetés