Szpari – Precizitás és koncentrálás

Szpari – Precizitás és koncentrálás
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Mit sem ér a mezőnybeli jó játék, ha kimaradnak a helyzetek.

Idegenben egy iksz azért annyira nem rossz. Ez igaz lehet, miként az is: a hárompontos rendszerben már nem olyan értékes az egy pont. Vasárnap ennyi egységgel tért haza Soroksárról a Nyíregyháza Spartacus, amely a forduló előtt a negyedik helyen állt, most pedig a hatodik.

Mezőnyben elfogadható volt

A Spartacus az első félidőben eldönthette volna a meccset, ám kimaradtak a helyzetek. Igaz, a találkozó lefújása után joggal mondhatták a soroksáriak, hogy nekik állt a zászló, hiszen szereztek egy érvényes gólt, amit a játékvezető nem adott meg.

– Mezőnyjátékban elfogadhatót nyújtottunk, ám a kapu előtt főleg az első félidőben pontatlanok voltunk – kezdte visszatekintését a vasárnapi bajnokira Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

– A második játékrészben már a határozottsággal is gond volt. Így nem fogunk jó eredményeket elérni. Egyébként a játékkal nem voltam elégedetlen. Volt kapufánk is, a döntetlen végül igazságos, hiszen az ellenfél lőtt egy szabályos gólt.

Nem látta a játékvezető

– Onnan, ahol a játékvezető állt, nem láthatta azt, amit a negyedik ismétlésben lehetett, hogy nem volt kéz. A helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez, ám fontos lenne, hogy nagyobb önbizalommal, precizitással, koncentrálással menjünk bele ezekbe a helyzetekbe. A kilencvenegyedik percben például Pekár Lacinak volt egy beadása, amire senki sem indult el, pedig egy ilyennel meccset is lehet lehet nyerni – így Lucsánszky Tamás.

Erre vasárnap itthon lesz lehetőség, ekkor a Kazincbarcika lesz a vendég.

ML
hirdetés