Szpari – Sokat tettek a gyulai győzelemért

Akt.:
Ötvös Bence (jobbra) meghálálta a bizalmat
Ötvös Bence (jobbra) meghálálta a bizalmat - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Dicséretes, hogy a Szpari többet támadva hátrányból tudott fordítani Gyulán.

Az első félidőben még a hazaiaknak állt a zászló, de szünet után hamar egalizált a Szpari, a hajrában pedig a győztes találatot is megszerezte. Így aztán vitézkedtek a nyíregyháziak Gyulán, a Szeged 2011 Grosics Akadémia vendégeként.

– Végig a mi kezünkben volt a játék irányítása, ám így s nehéz volt a mérkőzés – indította a visszapillantó beszélgetést Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Sajnos hátrányba kerültünk, ami megnehezítette a dolgunkat. Nagy lelkesedéssel, koncentráltan játszott a csapat, ennek köszönhetően sikerült fordítani. A szünetben arra hívtam fel a figyelmet: előfordul az, hogy hiába játszol jobban az ellenfelednél, hátrányba kerülsz. Azt is kihangsúlyoztam, hogy ha a hazaiak gyenge játékkal képesek voltak egy gólt szerezni, akkor mi jobb focival kettőt is tudunk. Szerencsére viszonylag hamar sikerült egyenlíteni, a hajrában pedig a három pontot jelentő gólt is megszerezni. Mindenki nagyot hajtott, amiért dicséret illeti a játékosokat.

Kimondottan jól játszott

A sérülések miatt változtatni kellett a korábbi csapaton, így került a kezdőbe Csöpi, azaz Ötvös Bence. A fiatal focista (március 13-án volt húszesztendős) az elmúlt szezonban Cigándon játszott kölcsönben, idén már a Szpari keretének a tagja. Vasárnap bizonyított is.

– Kimondottan jól játszott, ő és a többiek is sokat tettek a győzelemért – így Lucsánszky Tamás.

A sikerélményre és az önbizalomra egyaránt szükség lesz a hétközi fordulóban. A többiek szerdán lépnek pályára, a Szpari pedig csütörtökön este nyolctól fogadja a listavezető MTK együttesét.

ML
hirdetés