Szpari – Szegeden kell vitézkedni

Szpari – Szegeden kell vitézkedni
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Csere a kapuban, Megyeri Gábor meghívót kapott az U21-es válogatott edzőtáborába.

Vasárnap az utolsó utazás vár a Szpari focistáira ebben a pontvadászatban. Az utolsó előtti körben Szegeden vizitál a Dajka László irányította nyíregyházi együttes. A Tisza-partiak régóta kiesők, a tabella utolsó helyén várják a mérkőzést. A Spartacus jelenleg a tizenkettedik, jó hajrával talán egy-két helyet előre tud lépni a tabellán, viszont mögötte három ugyancsak 46 pontos együttes van (Budaörs, Siófok és Sopron), így könnyen a tizenötödikként is zárhat.

Gipszelt karú focisták

– Miként az a szegediek mérkőzéseiből kiderül, szinte mindenki megszenvedett náluk – kezdte az esélylatolgatást Dajka László, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Ráadásul már tét nélkül, felszabadultan játszhatnak. Mindezek ellenére mi vagyunk az esélyesebbek, és bár vannak sérültjeink, nyerni szeretnénk. A keretbe ismét kerülnek fiatalok, akiknek szeretnék lehetőséget adni.

Ami a sérülteket illeti, Szécsi Márk karján gipsz van, ugyanilyen rögzítés került Szokol Zsolt kezére, akinek ujjtörése van. Máté Péter lágyéksérülése még nem jött rendbe, és Sinanovics Sinan sem teljesen egészséges. A hiányzók között lesz Holdampf Gergő, akit a Békéscsaba elleni meccsen kiállítottak.

Megyei a válogatott keretében

És egy örömteli hír: hétfőn kezdődik Telkiben az U21-es korosztályos válogatott edzőtábora, amelyre Megyeri Gábor, a Szpari ifjú cerberusa is meghívást kapott.
Minden bizonnyal Szegedről is odaérne az összetartásra, ám vasárnap Hermány Bence fogja védeni a nyíregyháziak kapuját.

A két együttes őszi, nyíregyházi meccsét Vámos Márk góljával nyerte a hazai együttes. A Szeged eddig otthonában három meccsen győzött (Cegléd, Budaörs, Szolnok), ötször ikszelt és tízszer szenvedett vereséget. Remélhetőleg a vasárnap esti meccs után az utóbbi oszlopba kerül új strigula…

KM-MLTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés