Szpari – Tizedszer is veretlenek!

Szpari – Tizedszer is veretlenek!
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – A Spartacus mentális fáradtság miatt nem jutott az ötről a hatra Sopronban.

Emlékezetes meccset játszott vasárnap a Szpari Sopronban. Az ötödik percben már két góllal vezettek a hazaiak, a nyíregyháziak azonban fordítottak, és kilenc találatos találkozón húzták be a három pontot. Vannak, akik számára nem csak ezért volt különleges a találkozó. Hornyák Marcell és Pejovics Da­nilo Sopronban játszottak először tétmeccset a nyíregyházi klubban. Pekár László nem, de adott három gólpasszt és szerzett egy gólt büntetőből. És még nincs vége, hiszen a vendégeket nem Lucsánszky Tamás vezetőedző irányította a kispadról, hanem Bozsik József.

A soproniak meglepetése

– Tamás a hétvégéhez közeledve rosszul érezte magát, akkor már sejtettem, hogy rám hárul majd ez a szerep – kezdte lapunk érdeklődésére Bozsik József asszisztens edző. – Péntektől folyamatosan egyeztettünk és igazából szombaton este derült ki, hogy negyven fokos láza volt és jelezte, hogy nekem kell majd leülni a kispadra. Így is történt, de különösebb pánik nem volt rajtunk, mikor gyorsan kétgólos előnyhöz jutottak a hazaiak. Megleptek bennünket egy olyan taktikai húzással amire nem készültünk. A két gólt ennek a változtatásnak köszönhetik. Az első találat után már szerettünk volna erre reagálni, ám mire ezt jeleztük a játékosoknak, megszületett a második. Aztán megoldottuk a problémát, onnantól stabillá tettük a védekezésünket, a támadójátékunkkal pedig egész mérkőzésen nem volt gond. Nem is voltunk kétségbe esve, hiszen sorozatban alakítottuk ki a helyzeteket.

– Szünetben egy-egy apróságot kellett helyre tenni, támadásokban volt néhány mozgás amit nem úgy csináltak a srácok, ahogyan azt gyakoroltuk. Ennek meg is lett az eredménye, mert hamar szereztünk két gólt.

Kár, hogy nem lett örömfoci

– Aztán nem lett igazi örömfoci a végén, mert nem tudtunk ötről a hatra jutni, hanem kaptunk még két gólt. Ezt elsősorban annak a számlájára írom, hogy csütörtökön nagy meccset játszottunk az MTK ellen, s érezhető volt a mentális fáradtság. A koncentrálással volt leginkább gond, ráadásul az MTK elleni mérkőzéshez képest elsősorban a széleken változtattunk, a tengelyben maradtak a játékosok, ők fáradtabban mozogtak.

– Ráadásul Holdampf Gergő a bemelegítésnél megsérült, így számunkra kényszerváltoztatással indult a mérkőzést. Volt megoldandó feladat bőven, ám a lényeg, hogy megszereztük a három pontot, maradtunk a harmadik helyen, ezt szeretnénk megszilárdítani – így Bozsik József.

A Szpari immáron tíz mérkőzést játszott zsinórban veretlenül, a következő próbatétel vasárnap hazai pályán lesz a Mosonmagyaróvár ellen.

ML








hirdetés