Szpari – Törteit megműtötték, így hiányozni fog a bajnokavató meccsről

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – A Szpari csapatkapitánya szakadt térdszalaggal focizott hetven percet.


Egy sérülés mindig rosszkor jön, Törtei Tamás esetében ez nyomatékosan igaz. A Nyíregyháza Spartacus csapatkapitányát még a Rákosmente elleni, május 21-ei hazai találkozón egy rossz lépés utána huszadik percben ápolni kellett. Töri összeszorította a fogait és végig játszotta a meccset, igaz a második félidőben már nagyon érzete, hogy valami nem stimmel

Jégkabin után műtőasztal

– A meccs utáni napon komoly fájdalmaim voltak, de a jégkabinnak és a gyúrásnak köszönhetően jobban éreztem magam, így biztos voltam abban, hogy játszhatok a Kazincbarcika ellen. Sajnos az orvosi diagnózis mást mutatott: eltűnt a keresztszalagom – emlékezett vissza a közelmúlt kellemtelen napjaira a játékos.

Jöhet a gyógytorna

Aztán jött a döntés, műteni kell. Ez szerdán történt meg Székesfehérváron, ahol Abkarovits Géza doktor vette kezelésbe a sérült térdet.
– Tíz perce húztak ki két csövet a térdemből – kezdte érdeklődésünkre csütörtökön délben a játékos. – Úgy néz ki, hogy a műtét jól sikerült, saját szalaggal pótolták az elszakadtat. Hamarosan jön a gyógytornász, hogy kezelésbe vegyen. Úgy néz ki, hogy három hétig amolyan személyre szabott edzésterv alapján kell majd gyógytornáznom, aztán jön az első kontroll. Az akkori eredmények alakítják majd a folytatást. Minden szempontból rosszkor jött a sérülés, de ezzel már nem foglalkozom. Komolyan veszem majd a rehabilitációt és remélem, hogy a januári alapozást már teljes értékűként kezdhetem el a többiekkel – így Töri.

Vasárnap hazajöhet

Amennyiben nem jön közbe komplikáció, vasárnap hazajöhet a Szent György kórházból. A csapat aznap délután játssza utolsó meccsét amit majd a bajnokavató követ. Sajnos erről is hiányozni fog a piros-kékek csapatkapitánya. Törtei Tamás közismerten méhészkedik is, itt is lenne sok tennivalója, amelyeket majd mások fognak elvégezni helyette.

A nagyon sok rossz mellett egy valamit nem bán a focista: többet lehet együtt a kis Tomikával.

 

KM-ML
hirdetés