Szpari – Várják a következő behívót

​A Szpari két tehetsége: Hinora Kristóf (balra) és Megyeri Gábor ​A Szpari két tehetsége: Hinora Kristóf (balra) és Megyeri Gábor
​A Szpari két tehetsége: Hinora Kristóf (balra) és Megyeri Gábor ​A Szpari két tehetsége: Hinora Kristóf (balra) és Megyeri Gábor - © Fotó: Mán László
Nyíregyháza – Hinora Kristóf és Megyeri Gábor is nagyon örül, hogy ott lehetett az U 21-es válogatott felkészülésén.

Miként arról már beszámoltunk, szombattól néhány napig Telkiben lesz a Spartacus főhadiszállása. Innen utazik a csapat vasárnap a siófoki bajnokira, majd a szerdai, csornai kupameccsre. A játékosok közül a közelmúltban ketten is készülhettek a szövetségi edzőközpontba. Hinora Kristóf és Megyeri Gábor tagja volt az olaszok elleni barátságos meccsre és a törökországi Eb-selejtezőre készülő U 21-es válogatottnak. Kirstóf az olaszok ellen félórát játszott, és mindketten ott voltak Isztambulban, ám pályára nem léptek.

Sok volt az ismerős

– Rendkívül örültem a meghívásnak, főként, hogy két évvel fiatalabb vagyok a többiektől – kezdte lapunk tájékoztatását Hinor Kristóf. – Sok játékost és az edzőt, Michael Borist ismertem, hiszen az U 19-es válogatottnál is ő volt a mesterünk. Az olaszok ellen pályára is léphettem, sajnos Isztambulban már nem. Az itthoni barátságos találkozón fel lehetett mérni, hol tartunk az olaszokhoz képest. Közülük sokan hazájuk élvonalában futballoznak, az itthon megszokottnál talán ezért is sokkal gyorsabb volt a játék. A találkozó színvonala megfelelt egy itthoni NB-I-es meccsének, és bár sok gólt kaptunk, tanulságos erőfelmérés volt. Bízom benne, hogy a következő összetartása is fogok kapni meghívást.

– Az olaszok ellen középpályásként játszottam, ami egyébként nem volt szokatalan számomra, többször szerepeltem már ezen a poszton. A legfontosabb az volt, hogy játszhattam. Teljesen mindegy, hogy hol. Próbáltam a maximumot nyújtani- így Hinora.

– Én is nagyon örültem a meghívásnak, kicsit számítottam is rá – vette át a szót Megyeri Gábor kapuvédő. – Nekem van egy ki hiányérzetem, hiszen nem sikerült bemutatkoznom. Úgy vélem az edzéseken mindent megtettem azért, hogy bizonyítsam: joggal voltam ott a keretben. Most nem léphettem pályára, remélem legközelebb már sikerül. Egyébként egy ilyen edzőtáborozás pluszmotivációt ad arra, hogy igenis érdemes még többet, még keményebben dolgozni.

Miként az már köztudott, Bernd Storck távozott a felnőtt válogatott éléről és mint sportigazgató is megszűnt a munkaviszonya. Az utánpótlás válogatottaknál több honfitársa is dolgozott a német szakembernek.

Pszichológus a Szparinál

– Én szerettem dolgozni az edzővel és a stáb többi német tagjával is. Úgy vélem mindannyian sokat tettek azért, hogy az utánpótlás válogatottak az utóbbi időszakban jól szerepeltek. Lesznek távozók, de remélem lesznek, akik maradnak és folytatják azt amit eddig felépítettek.

– Én mindig híve voltam a annak, hogy ha valakit meghívnak egy válogatottba, akkor el kell engedni a közös munkára. Ez a klub érdekei elé való történet. Büszke vagyok a két fiatalemberre- summázott véleményt Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.Sporthírek


hirdetés