Szpari – Villám csapott a gyirmóti csapatba

Akt.:
Jova Levente ismét remekelt
Jova Levente ismét remekelt - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Vasárnap öngóllal szerzett értékes három pontot a Nyíregyháza Spartacus.

Az őszi szezont zárták a hétvégén a második vonalbeli focicsapatok. Még lesz két forduló az idén, de azok tavaszról előrehozottak. A Szpari vasárnap Gyirmóton lépett pályára, mégpedig tévés meccsen.

Az első félidőben nem igazán tükröződött, hogy a sárgában játszó hazaiak vezetik a tabellát. A mezőnyben ugyan fölényben voltak, ám helyzeteket a vendégek tudtak kialakítani. A kezdőbe került Daru Bence előbb húsz méterről lőtt mellé, majd egy ajándékba kapott labdát nagy helyzetben a kapusba lőtt. Jó félóra elteltével, egy gyors vendégkontra végén a menteni igyekvő Villám Balázs lábáról a saját kapujába került a labda.

Jova-bravúrok a hajrában

A második félidőben iparkodni kezdtek a gyirmótiak, többször veszélyeztették Jova Levente kapuját, szerencsére a háló nem rezdült meg. A játékrész derekához közeledve frissített Lengyel Roland, beállt Kulcsár Hunor és Hornyák Marcell. Nyomtak a dunántúliak, ám Fodor Ferenc vezérletével állta a sarat a vendégvédelem. Szerencséjük is volt, hiszen Horváth Roland nagy helyzetet puskázott el, Nagy Patrik pedig kettőt, a másodiknál a fejese után a labda a kapufáról vágódott az alapvonalon túlra. A ráadásban Jova bravúrral tenyerelte fölé Présinger Ádám lövését, majd mellé Marek Strestik bombáját.

A ráadás letelte utáni utolsó szögletet követően is helyén volt a nyíregyházi cerberus, majd felharsant a meccs végét jelentő sípszó, és magasba emelkedhettek a fehér mezes nyíregyháziak kezei, örülhettek a három pontnak. A játék képe alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna, ám a focit még mindig gólokra játsszák.

KM
hirdetés