Szpari vs. Kisvárda – Ritmusában élvonalbeli volt a megyei rangadó

Bajzát Péter a hajrában állt be a Szpariba, és helyzetbe is került
Bajzát Péter a hajrában állt be a Szpariba, és helyzetbe is került - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza, Kisvárda – Lucsánszky Tamás szerint a helyzetek alapján a Szparinak kellett volna nyernie a vasárnapi derbit.

Miként arról már korábban beszámoltunk, gól nélkül ért véget vasárnap az NB II.-es focibajnokság megyei derbije. Amíg a hat élvonalbeli meccsen összesen nem voltak tizenkét­ezren, nyíregyházi találkozót több mint négyezren (4238) látták. Voltak helyzetek, lőttek kapufát, villantak lapok, egyedül a gól hiányzott a Nyíregyháza Spartacus–Kisvárda Masters Good találkozójáról.

Labdabirtoklásban feljavultak

– Azt gondolom, hogy a helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk a meccset – kezdte visszapillantását a vasárnap esti találkozóra Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

– Nekünk voltak a nagyobb lehetőségeink, az első félidőben még a labdabirtoklásunk akadozott, idegesebben futballoztunk, a második játékrészben már erre is ráéreztünk. Ennek dacára az első félidőben voltak a nagyobb helyzeteink, nyernünk kellett volna.

– Szünetben arra hívtam fel a figyelmet, hogy a labdabirtoklásban javulni kell és a szélső védekezésünket kellett egy kicsit rendbe tenni, mert az nem működött jól – folytatta Lucsánszky Tamás. – Emiatt ránk tudott jönni a Kisvárda. Ezt megoldottuk, utána a labdabirtoklásban is fölénybe kerültünk.
– Egyébként abszolút jó hangulatú találkozó volt, egyedül a gól hiányzott. Elemér (Kondás Elemér, a Kisvárda Master Good vezetőedzője, a szerk.) is úgy vélekedett, hogy ez NB I.-es ritmusú mérkőzés volt.

Volt tartása a csapatnak

– Szerintem a nézők is jól szórakozhattak, hiszen voltak lehetőségek. Zalaegerszegen sikerült nyernünk, itthon is az lett volna a nagy dolog. Sokat tettünk érte, sajnos nem sikerült. Volt tartása a csapatnak, elégedett vagyok a teljesítménnyel – vélekedett Lucsánszky Tamás.
Különleges napok elé néznek a Szpari játékosai, hiszen szombaton Telkibe utaznak. Délután itt fognak tréningezni, vasárnap pedig innen indulnak a siófoki bajnokira.

Azt követően nem tér vissza a csapat Nyíregyházára, hanem Telkibe buszozik, hiszen jövő szerdán Csornán lesz fellépése a Magyar Kupában.

KM-ML
hirdetés