Szpari vs. Kisvárda – Támadnának, ha náluk lesz a labda

Akt.:
Lucas Bertucci nemcsak csapatkapitánya, kulcsfigurája is a Kisvárdának
Lucas Bertucci nemcsak csapatkapitánya, kulcsfigurája is a Kisvárdának - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Kondás Elemér edzői pályafutásának első vérbeli megyei rangadóján is folytatná jó szereplését a Kisvárda NB II-es futballcsapata.

Remek szereplésével amúgy is magára irányította a Kisvárda Master Good NB II-es csapata a figyelmet, de a következő tíz napban kétszer egyenesen reflektorfénybe kerül a második helyen álló csapat. Persze, egyelőre még nem az október 25-i, Ferencváros elleni Magyar Kupa-mérkőzés a téma, hiszen itt a vasárnapi megyei rangadó. A házigazda Szpari is jó előjelekkel várja a meccset, hiszen a múlt héten bravúrgyőzelmet aratott Zalaegerszegen (2–0), de ugyanez fokozottan igaz a Kisvárdára, amely idegenben még veretlen és tíz ponttal előzi meg a megyei riválist a táblázaton.

– Ezzel együtt állítom, nincs tíz pontnyi különbség a két csapat között – mondta az esélyek taglalásakor Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – A bajnokságot jól kezdte a Nyíregyháza, ellenfelünk az első három fordulóban bebizonyította, hogy képes sorozatban meccseket nyerni, hogy mi okozta a megtorpanásukat, azt nem tudom. De az most tényleg nem közhely, hogy az ilyen mérkőzéseken semmit nem számít a tabella, bármilyen eredmény előfordulhat. Most, hogy jobban belegondolok, nem rövid edzői pályafutásomnak ez lesz az első vérbeli megyei rangadója, de a Debrecen edzőjeként megtanulhattam, hogy az ilyen presztízsmeccseken a Nyíregyháza is kiadja magából a maximumot. Volt rá példa, hogy ők a másodosztályban szerepeltek, mégis vért kellett izzadnunk, hogy az oda-visszavágós kupapárharcban továbbjussunk. Remélem, vasárnap a Kisvárdával is sikerrel járunk a Szpari ellen.

Mi jelentheti a sikert? Figyelembe véve, hogy a Várda eddig nem győzni járt a nyíregyházi stadionba, adott esetben a döntetlen is?

– Az alapfilozófiánk az, hogy mindig mindenhol győzelemre törünk, de alakulhat úgy egy mérkőzés, hogy a döntetlen is megfelelő eredmény lehet – felelte a szakvezető. – A múlt heti, budaörsi meccsünk után például nagyon bosszús lettem volna, ha nulla nulla marad a vége, de például a Cegléd ellen elfogadható volt az iksz.

A kisvárdai csapat eddigi öt idegenbeli meccséből négyet megnyert és 12–5-ös a gólkülönbsége. Ez a sorozat adhat önbizalmat a megyei rangadóra is.

– Azon leszünk, hogy folytatni tudjuk a jó szereplést, és mivel biztos vagyok benne, hogy lesz ziccerünk, sok múlik majd a helyzetkihasználáson – véli Kondás Elemér, aki csapata várható harcmodoráról a következőket mondta. – Ha nálunk lesz a labda, akkor támadunk, ha nem, akkor védekezünk. Nyilván azt szeretnénk, ha többször lenne nálunk…További hírek a Sport kategóriából


hirdetés