Szpari vs. Nyírbátor – A megyei kupaderbi nagy esély a fiataloknak

Akt.:
Közös sajtótájékoztatót tartott a Szpari és a Nyírbátor
Közös sajtótájékoztatót tartott a Szpari és a Nyírbátor - © Fotó: Molnár Krisztián
Nyíregyháza, Nyírbátor – A Nyíregyháza Spartacus és a Nyírbátor egymással játszik a Magyar Kupa főtáblájának első körében.

Péntek délelőtt, a két csapat egymás elleni Magyar Kupa-mérkőzése előtt közös sajtótájékoztatót tartott a Nyíregyháza Spartacus és a Nyírbátori FC.

A nyíregyházi klub rosszabb szériában van az utóbbi időben, az NB II.-ben hét forduló óta nyeretlen, így számára különösen fontos lehet a szombati mérkőzés.

– Egy célunk van, a továbbjutás – jelentette ki határozottan Bozsik József, a Spartacus vezetőedzője. – A Magyar Kupában nincs fiatalszabály, azok lépnek pályára, akik a heti edzésmunka alapján a legjobban megérdemlik.

A tréner azt is kifejtette, hogy kíváncsian várja, a Nyírbátorban szereplő, de Szpari kötelékébe tartozó játékosok szereplését.

A Nyírbátor az NB III.-ban remekül szerepel, hét forduló után az ötödik helyen áll. A fiatal játékosokból álló gárdának nagy lehetőség lesz a nyíregyháziak elleni meccs a két csapat közötti kapcsolat és a televíziós közvetítés miatt is.

– Kíváncsian várom, hogy ez a sok impulzus hogyan hat a játékosokra – fejtette ki Baracsi Balázs, a nyírbátori klub elnöke. – Majdnem mindenki szerepelt Nyíregyházán, vagy utánpótlás, vagy felnőtt szinten, mindenkiben megvan a bizonyítási vágy. A többség fiatal, meg akarja majd mutatni magát magasabb szinten. Itt megtehetik ezt a Spartacus és a tévénézők előtt is. Van a keretben két-három olyan játékos, aki játszott már ilyen meccseken, itt elsősorban Müller Zsoltra és Katona Györgye gondolok. Az ő feladatuk is, hogy a többi játékossal megbeszéljék, és próbálják kizárni a külsőségeket.

A találkozót szombaton délben rendezik, az M4 Sport élőben közvetíti. Úgy tűnik, nyíltsisakos küzdelemre számíthatunk, Baracsi Balázs is a továbbjutást jelölte meg célként.

MK
hirdetés