Sztárparádé a Hegyalja Fesztiválon

Sztárparádé a Hegyalja Fesztiválon
A szervezők felkészülten várják az immár hetedik alkalommal tartandó Hegyalja Fesztivált.

A főszereplő továbbra is a zene, de mint korábban, nagy hangsúlyt kap a civil társadalom és a környezetvédelem. A július 12-16-a közötti programon nem lesz hiány világsztárokból, ugyanis színpadra lépnek – többek között – a rockzene élő legendái, az angol Motörhead, illetve az elektronikus zenei színtérről a Freestylers, továbbá a Dub Pistols, DJ-ként Roni Size, Radio Slave és Freq Nasty. Az érdeklődők magyar kedvenceikkel is találkozhatnak, fellép a Tankcsapda, a Hooligans, Kispál és a Borz, Alvin és a Mókusok, Neo, Colorstar, Belga, de olyan zenei csemegék is várják a fiatalokat, mint az élvonalba hosszas szünet után ismét berobbanó Quimby, Czutor Zoltán új bandája, a Belmondo, illetve a Kiscsillag. Az idén – először a fesztivál történetében – mintegy százhetven előadó mutatkozik be hét zenei színpadon és közel egyéb programhelyszínen.

A főszerep a környezetvédelemé

A másik nagy nyári Delta Fest Fesztiválhoz, a mezőtúri Wan2-hoz hasonlóan Hegyalján is bemutatkozási lehetőséghez jutnak a legifjabbak. Az internetes jelentkezési lapot félezren töltötték ki, közülük ötven előadó – zenekar és DJ – léphet fel a hat színpad valamelyikén.

A Hegyalja Fesztiválon most is nagy hangsúlyt kap a civil szféra. A korábbiaknál népesebb Civil Utcában a különböző profilú társadalmi szervezetek széles köre mutatkozhat be. A környezetvédelem jegyében érdekes beszélgetésekkel, kiállításokkal, performance-okkal várja a fiatalokat a Zöld Sátor. A vendégek között olyan személyiségeket köszöntenek, mint Faludy György költő, Aradi Csaba, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugalmazott igazgatója, illetve számos zöldpolitikus és aktivista.

– Serfőző László –
hirdetés