esetenként

2019.08.04. 11:09

Olcsóbb New York-ba repülni, mint a brit vonatokon utazni

Óriási felháborodást okozott Nagy-Britanniában, hogy egy alig 300 km-es vonatút többe került egy szerkesztőnek, mint egy repülőjegy Londonból New Yorkba. A felháborodott utasok szerint nem csak az ár a probléma.

Forrás: Shutterstock

Ben Hoare szerkesztő és író a Twitteren osztott meg egy képet a vonatjegyéről, amely 287,10 fontba (~103 000 forint) került. Ezzel szemben a brit Independent napilap számítása szerint egy London-New York retúr repülőjegy októberi utazással 285 fontba kerül, tehát olcsóbb, mint a Londontól nagyjából 300 km-re lévő Stockportba oda-vissza útra szóló vonatjegy – számolt be a V4NA.

A szerkesztő szerint így nem meglepő, hogy gyakran kihasználatlanul mennek a vonatok és arra is panaszkodott, hogy körülményes a jegyvásárlás.

A férfi posztja sok hozzászólást kapott a közösségi médiában. Többen is kritizálták a brit vasutat, azt kifogásolva, hogy sokszor koszosak a vagonok és a szolgáltatások is szegényesek. Az Independent kutatásaiból ráadásul az is kiderült, hogy ha valaki aznapra vesz vonatjegyet a London-Stockport szakaszra, akkor az oda és vissza út akár 350 fontba is kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!