Születésnapot ünnepel Levelek apraja és nagyja

Az elmúlt hétvégén a Leveleki-tavon wakeboardbajnokság volt, ezúttal a településen lehet tobzódni a programokban
Az elmúlt hétvégén a Leveleki-tavon wakeboardbajnokság volt, ezúttal a településen lehet tobzódni a programokban - © Fotó: Pusztai Sándor
Levelek – A Százdi apátságot 1067 körül alapították, és az apátságnak adományozott lakott és lakatlan területek felsorolásakor a következőket is lehet olvasni: „És adom a Leveluky pusztát és rajta a hozzám tartozó népet, minden azon jószágommal.” Ez a legelős írásos forrás, amely a települést említi, így Levelek ebben az évben ünnepli fennállásának 950. évfordulóját.

Az önkormányzat már több eseményt is rendezett az évforduló jegyében, a jubileumi ünnepséget pedig egész napos programokkal szeptember 24-én tartják meg. Kiállításokkal, intézmények és civil szervezetek bemutatkozásával kezdődik 8 órakor a programsorozat a Váci Mihály Művelődési Házban, majd ünnepséggel folytatódik 10.30 órakor. A köszöntő gondolatok után előadások hangzanak el Levelek 950 éves történetéről, az érdeklődők egy vetítésen keresztül megismerkedhetnek a község múltjával és jelenével, valamint bemutatnak a településről szóló kiadványokat is. Az önkormányzati kitüntetéseket is ezen az ünnepségen adják át. Az ünnepség civil szervezetek és az intézmények műsorával fejeződik be.

Lesz még ökumenikus szertartás a tornacsarnokban 15 órakor, műsort ad a Gombóc együttes a nagyszínpadon a gyermekeknek, a nyugdíjasokat pedig az idősek világnapja alkalmából köszönti az önkormányzat.

Fellép a nagyszínpadon a Bürkös együttes, Macsu Regina a társaival, majd este tűzijátékkal fejeződik be a „születésnap”.

KM
hirdetés