Magyarország

2013.04.29. 11:02

Májusban állnak bíróság elé Szita Bence feltételezett gyilkosai

Kaposvár, 2013. április 29., hétfő (MTI) - Májusban állnak bíróság elé a tavaly októberben brutális kegyetlenséggel megölt, 11 éves Szita Bence feltételezett gyilkosai - közölte a Kaposvári Törvényszék a honlapján.

Kaposvár, 2013. április 29., hétfő (MTI) - Májusban állnak bíróság elé a tavaly októberben brutális kegyetlenséggel megölt, 11 éves Szita Bence feltételezett gyilkosai - közölte a Kaposvári Törvényszék a honlapján.

A közlemény szerint a ügy három vádlottját május 13-án, a tanúkat másnap, a szakértőket pedig június 4-én és 5-én hallgatják meg a törvényszéken.

A Somogy Megyei Főügyészség az 58 éves B. József, a 42 éves K. József és a 48 éves P. Erika ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A másodrendű vádlott társtettesként, a harmadrendű felbujtóként áll bíróság elé.

A főügyészség mindhárom vádlottra fegyházbüntetést kér, az elsőrendű, többszörösen büntetett vádlott esetében tényleges életfogytiglan kiszabását indítványozta.

A vád szerint P. Erika - a kisfiú nevelőapjának volt élettársa - felbérelte a két kaposvári férfit, hogy öljék meg a fiút, mivel úgy vélte, ő okolható azért, hogy élettársával megromlott a kapcsolata. B. Józsefnek a bűncselekmény elkövetéséért csaknem kétszázezer forintot adott át, amelyet az ékszereinek eladásért kapott.

A fiút október 29-én este a Kaposvár melletti sántosi erdőbe csalták, ahol B. József a kocsiból kiszállva leütötte, brutálisan bántalmazta - a testén egyebek közt 40 szúrt sebet talált az orvos szakértő -, eközben K. József megásta a gyerek sírját, P. Erika mindehhez elemlámpával világítva segédkezett. A még életben lévő fiút a gödörbe tették és betemették, ruháit és telefonját a Kapos folyóba dobták. A fiú halálát fulladás okozta.

A rendőrök a gyerek holttestét néhány nappal később nem itt, hanem Kaposvár toponári városrészében, egy elhagyott helyen elásva találták meg, mivel az elkövetőket vadászok megzavarták, ezért B. József jobbnak látta más helyre temetni a holttestet.

Szita Bencét rendőrök és civilek több napon át nagy erőkkel keresték, miután P. Erika bejelentette, hogy a fiú eltűnt.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottak közül K. József és P. Erika beismerő vallomást tett, B. József továbbra is tagad.

Az elmeszakértő egyik vádlott estében sem állapított meg beszámíthatóságot korlátozó tényezőt. A nyomozás során 30 tanút hallgattak meg és 12 szakértői véleményt kértek.

A fokozott sajtó- és közérdeklődésre való tekintettel a tárgyalást a Kaposvári Törvényszék legnagyobb tárgyalótermében tartják, ahol a sajtó képviselői számára előzetes regisztráció alapján 40 helyet tudnak biztosítani. A nyilvános tárgyalást további 40 ember kísérheti figyelemmel a hallgatóság soraiban.

- MTI -   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!