Szupererő: a szeretet

Illusztráció
Illusztráció
Élnek a világon különleges gyermekek és felnőttek, akiknek a puszta közelségük is gyógyít. Nem az indigókra célzok – távol áll tőlem a spiritualitás –, sokkal „hétköznapibb” emberekre gondolok: ők Down-szindrómások. Csáki Alexandra jegyzete.

Már első pillantásra kitűnnek a tömegből, de nem a jellegzetes vonásaik miatt. A mosolyuk, a közvetlenségük, az önzetlen szeretetük az, ami miatt kiemelkednek a szürke átlagból. Szuperhősök, akiknek az a képességük, hogy világlátásukkal és boldogságukkal elsöprik a bánatot, kifogyhatatlan ölelésükkel a magányt.

Évente egyszer, március 21-én rájuk figyel a világ, ezen a napon lehetőséget kapnak a szakmai szervezetek arra, hogy közelebb hozzák egymáshoz az épeket és sérülteket. Érdemes elgondolkodni ezen a két szón… Egészséges vagyok – eltekintve az állandó aggodalomtól, hogy a szeretteimmel minden rendben van-e, hogy holnap lesz-e még munkám, hogy mit gondolnak rólam mások és ezek tükrében én mit gondolok magamról. A megállíthatatlanul pörgő mókuskerék gyakran elvonja a figyelmem a lényegről, a szeretetem kimutatásának fontosságáról. Ki a beteg akkor: az értelmi vagy az érzelmi fogyatékos?

Csáki Alexandra
hirdetés