Szüretelnek a seregélyek

Szüretelnek a seregélyek
Tállya – Van elég bajuk a szőlőtermelőknek egész éven, számos tőkéket támadó betegségre kell ügyelniük és most, hogy egyszer végre ismét jó minőségű szőlőt lehetne szedni, az időjárás kedvezett a bogyóknak, támadnak a seregélyek. 

Ugyan eddig is támadtak szüret idején, de olyan falkát, mint amilyet kedd délelőtt lehetett észlelni Tállya Abaújszántó felé eső részén, emberemlékezet óta nem figyeltek meg. Az eget szabályosan elfeketítették, talán százezres nagyságrendben csaptak le a területre, így a Tökösmáj, Kerekdomb, Bányász, Kassa város (Kasi) dűlőkre. Egy-egy szőlőstáblában csak néhány percig visongtak, hogy egy újabbra röppenjenek rá, felhőszerűen.

Nem érdekelte őket fotós, égre meredő optika, rövid úton lesajnálták mindkettőt, az útpadkán álló autó tetején kopogtak a szőlőmagok. Többen húzódtak le az aszfaltcsíkról, mobil telefonnal próbáltak fotót készíteni, miközben fejcsóválva jegyezték meg, hogy ilyet még nem láttak.

Valamelyik táblában kolomp kongott, máshol verték a karókat, hogy a zaj elűzze a falánk jószágokat, hasztalan. A raj egy idő után elhúzott Abaújszántó irányába.
hirdetés