Szüreti vigasságok és kulturális fesztivál Kótajon

Néptáncosok műsorának is tapsolhatott a közönség
Néptáncosok műsorának is tapsolhatott a közönség
Kótaj – Tizedik alkalommal rendezték meg az elmúlt szombaton a kótaji önkormányzat és a Kótajért Kulturális Egyesület közös szervezésében a szürethez, az őszi betakarítási munkákhoz kapcsolódó rendezvényt a „Szüreti vigasságokat”.

A látványos szüreti felvonulással kezdődő, fogathajtó versennyel színesített programot a kézműves udvarban a szürethez kapcsolódó népi hagyományok, valamint kézműves mesterségek bemutatói tették teljessé. A kicsiket népi játék, habparti, vidámpark, cukorágyú szórakoztatta.

A hagyományőrző fesztiválon igazi zenei csemegében is részük volt a vendégeknek. Jól megfért egymás mellett a népzene, a modern tánc, a szamba és a rockzene. Az idén műsort adott többek között a Kisfigurás együttes, a Nyíregyházi Tánctanoda Figurkák csoportja, az Áldás együttes, Kocsis Janika, CselesCsávók, akik fergeteges rockabilly koncertet adtak a hűvösre forduló estében. A napot az ex Republic Exkluzív együttes koncertje zárta. Ibrányi-Fráter kúria helytörténeti érdekességekkel várta a rendezvényre látogatókat.

KM
hirdetés