Szüreti zenés-táncos mulatság Barabásban

Szüreti zenés-táncos mulatság Barabásban
Szüreti zenés-táncos mulatság Barabásban - © Fotó: Szőke Zoltán
Barabás – Barabás önkormányzata az elmúlt évben csatlakozott az „Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!” programsorozathoz. Az önkormányzat az idei évben is sikeresen pályázott, így 2014. szeptember 27-én „Szüreti zenés – táncos mulatság Barabásban” elnevezésű rendezvényével vett részt a programban.

A rendezvény 14.00 órakor, csapatonkénti főzéssel kezdődött. Miközben a csapatok a közfoglalkoztatás keretében megtermelt alapanyagok felhasználásával készítették az ételeket, a sportpályán 15.00 órától Barabás – Gelénes bajnoki labdarúgó mérkőzés zajlott.

17.00 órakor Daróczi Gábor polgármester hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. A megnyitó után kezdetét vették a kulturális műsorok. A kulturális műsorok keretében színpadra lépett a Nefelejcs Népdalkör (Barabás), Horváth Pál (Tiszaszalka), a Búzavirág Népdalkör (Gelénes), majd a Kiss Együttes (Csaroda).

Az önkormányzat a jelenlévőket megvendégelte egy tál melegétellel, egy pohár forró teával vagy forralt borral. A vacsora után kemencében sült almás batyut kóstolhattak az érdeklődők.

20:30-kor a polgármester úr meggyújtotta a Szent Mihály napi tüzet. A tűzgyújtást követően, a Kiss Együttes közreműködésével kezdetét vette a parkbál.

A program keretében megvalósult rendezvénynek köszönhetően a barabásiak is elmondhatták: „Itthon vagy(ok) – Magyarország, szeretlek!”

Szőke Zoltán –
hirdetés