Szúrta a szemét, ezért zsákba gyűjtötte össze

Szeremi Cintiát a kézilabdapályán összeszedett vállsérülése sem akadályozta meg abban, hogy részt vegyen az akcióban
Szeremi Cintiát a kézilabdapályán összeszedett vállsérülése sem akadályozta meg abban, hogy részt vegyen az akcióban - © Fotó: Kákos Dávid
Csenger – A központban a cigarettacsikkek, a távolabbi részeken az illegálisan lerakott hulladék jelenti a legfőbb problémát.


A csengeri általános és középiskola is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz, mely az ország legnagyobb önkéntes mozgalma. A nyolcadik alkalommal megrendezett akció célja a szűkebb és a tágabb környezetünk megtisztítása, és fontos szerepet játszik gondolkodásunk tudatosabbá tételében is.

– Ne szemetelj! Használd a kihelyezett hulladékgyűjtőket! Gyűjtsd szelektíven a hulladékot! – egyszerű üzenetek, ám igen jó szolgálatot tehetnek, ha azt szeretnénk, hogy szép és egészséges környezetben élhessük mindennapjainkat, csakúgy, mint az utánunk következő generációk, akik előtt jó példával járhatunk elől, ha a fentieknek megfelelően cselekszünk – mondta az egyik szervező.

Bár a határ menti városnál vannak az országban jóval nehezebb helyzetben lévő települések is, Csengerben is jócskán akadt szednivaló az iskolásoknak. Míg a városközpontban elsősorban az eldobott cigarettacsikkek, az attól távolabb eső területeken az illegálisan lerakott hulladék jelenti a legfőbb problémát.

KM

Címkék: , ,hirdetés