Szívet-lelket melengettek a versek

Szívet-lelket melengettek a versek
Zelk Zoltán, Kányádi Sándor, Szabó Lőrinc, Kormos István versei hangzottak el többek között azon a szavalóversenyen, amelyet március első napján rendeztek a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola könyvtárában.

Míg kint a szabadban a napsugár próbálta több-kevesebb sikerrel felvidítani az embereket, a könyvek között az alsó tagozatos kis szavalóknak ez tökéletesen sikerült. Szívet-lelket melengettek a szép szavak, s a kis „előadóművészek” bizonyították, hogy szeretik és értik is a szép költeményeket.

Hagyomány már az oktatási intézmény életében, hogy az Arany-napok keretében megrendezik a kisdiákoknak ezt a megmérettetést. Bizony nem volt könnyű helyzetben a Tári Gyuláné, Dancs Albertné és Hostisóczki István pedagógusok által alkotott zsűri, hiszen szépen, kifejezőn mondták a fiatalok a verseket.

Végül a következő eredmények születtek az Arany János versmondó versenyen:

A más iskolákból érkezett 1-2. osztályos tanulók versenyét Zilahi Eszter (Kertvárosi Ált. Iskola) nyerte, míg a 3-4. osztályosok között 1. lett Pató Anna (Bem József Ált. Isk.), a második Magyar Sára (Kodály Zoltán Ált. Isk.), a harmadik Horváth Ernő (Jókai Mór Ref. Ált. Iskola).

Az iskola serlegét Pató Anna, a Bem József Ált. Iskola tanulója kapta.

A házigazda Arany János Gimn. és Ált. Iskola tanulóinak teljesítményét külön értékelte a zsűri. Az 1-2. osztályosok között első lett Ötvös Gergely, a második Osváth Kira, a harmadik Barati Péter. A 3-4. osztályosok versenyét Terdik Boglárka nyerte, a második lett Berecz Judit, a harmadik Gégény Flóra és Varga Anett.

– M. Magyar László –
hirdetés