Több mint tízezren futottak Budapesten

Összesen 13 ezer 800-an neveztek a vasárnapi 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton- és Futófesztiválra. A versenyre 50 országból 1500 külföldi futó érkezett, így valamennyi kontinens képviseltette magát. A maratoni távot lefutotta mások mellett Mikulas Dzurinda szlovák külügyminiszter és a Miniszterelnökség váltócsapata is.

Schmitt Pál, köztársasági elnök lőtte el a 25. jubileumi budapesti maraton rajtját vasárnap délelőtt – mondta el a Független Hírügynökségnek az esemény PR menedzsere. Ambrus Vilmos hozzátette: a versenyt egy Magyarországon élő etióp futó nyerte, aki 2 óra 23 perc 13 másodperc alatt teljesítette a több mint 42 kilométeres távot. A hölgyek közül Sztajku Szimóna ért elsőként célba. A 2 óra 37 perc 47 másodperces eredménye új pályacsúcsot is jelent.

A legidősebb induló 82 éves volt

A legidősebb induló egy 82 éves férfi volt, aki váltóban teljesítette a távot. A legfiatalabb futó egy 17 éves fiú volt. A 3 fős maratoni váltó versenyében 10. helyet ért el a Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő és Varga Mihály államtitkár alkotta Miniszterelnökség csapata. Ugyancsak váltóban és egy csapatban futotta le a távot Darius Michalczewski, Erdei Zsolt, valamint Kovács Kokó István.

– Független Hírügynökség –
hirdetés