Tabaka: pont nélkül

Akt.:
Tabaka: pont nélkül
A salakmotoros Grand Prix kvalifikáció divisovi középdöntőjében Tabaka József pont nélkül, a 16. helyen zárt, miután első futamában motorhiba miatt nem ért célba, kétszer utolsó lett, egyszer a vezetőbíró gumimelegítés miatt kizárta az etapból, illetve utolsó próbálkozásánál bukott.

A csehországi viadal első helyének sorsáról különfutam döntött, ahol a hazaiak kedvence, Ales Dryml diadalmaskodott a lengyel Krzysztof Kasprzak előtt. A harmadik helyen a jelenleg is a GP-ben vitézkedő svéd Peter Ljung végzett, míg a továbbjutást jelentő helyeknek a szlovák Martin Vaculik és az ausztrál Troy Batchelor örülhetett. Érdekesség, hogy a Miskolcon Tabakával és Magosival a 3. helyért különfutamot vívó dán Kenni Larsen éppencsak lecsúszott a tartalék helyről, miután a 6. helyért kiírt különfutamban a lengyel Krzysztof Buczkowski legyőzte.

 

Eredmény:

1. Ales Dryml (cseh) 12+3 pont, 2. Krzysztof Kasprzak (lengyel) 12+2, 3. Peter Ljung (svéd) 11, 4. Martin Vaculik (szlovák) 10, 5. Troy Batchelor (ausztrál) 10, 6. (tartalék) Krzysztof Buczkowski (lengyel) 9+3, … 16. Tabaka József (magyar) 0.
hirdetés