Helyi közélet

2012.12.04. 11:32

Óriáskoszorút építettek Tiszadadán

Tiszadada - Sparhelten sültek a finomságok az adventi forgatagban.

Tiszadada - Sparhelten sültek a finomságok az adventi forgatagban.Forralt bort kortyolgató felnőttek, sült tököt majszoló gyerekek, kellemes zene, díszített, csillogó főtér, ahol jókedvű emberek sokasága örül egymás társaságának. Ilyennek képzeljük el, az adventi forgatagot. S ilyen képet mutatott Tiszadadán is, az Adventi szombatok Tiszadadán 2012 című programsorozat első rendezvénye is december 1-jén. Az önkormányzat ismét partnerre talált a lakosságban, az egyházakban, a helyi vállalkozókban, őstermelőkben is, kik aktívan vették ki a részüket az adventi forgatag előkészítő munkálataiból. Voltak, akik házilag készített díszeket ajánlottak fel, mások a vendéglátásban segítettek, s olyanok is akadtak, akik kézügyességükkel segítették a rendezvény megvalósulását, vagy a koszorúépítés kétkezi munkájában nyújtottak segítséget.

Igényes, sokszínű kulturális élet

Szombat délután Tiszadada község apraja – nagyja összegyűlt a központban lévő piactéren, hogy ünnepi díszbe öltöztesse a piaci asztalokat, s megépítsék az 5 méter átmérőjű adventi koszorút. Míg a kisebbek almás díszgyertyát készítettek a helyi kézművesek asztalainál, addig a nagyobbak házi lekvárokat kóstolhattak, vagy a könyvtár selejtezett könyvei közül választhattak, olcsó olvasnivalót. Aki megéhezett, vagy megszomjazott, az helyben, sparhelten sült krumpli lángossal csillapíthatta az éhségét – melyből közel 400 darabot sütöttek az ügyes kezű háziasszonyok - , melyet fenséges házi tejföllel is megkenhetett, vagy sült tököt fogyaszthatott, amit forralt borral vagy teával öblíthetett le. S közben hangulatos karácsonyi zene szólt a téren. A sötétség beköszöntével a település polgármestere, Mizser Zsolt nyitotta meg, a „III. Adventi szombatok Dadán” című rendezvényt, majd a épviselő – testület jelenlévő tagjaival együtt, meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját. Ezt követően Fazakas Alpár református lelkész hirdetett igét, valamint áldotta meg, az óriás koszorút. A rendezvény első programjának zárásaként, a Holló László Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóinak énekét hallgathatták a megjelentek.

Tiszadadán az önkormányzat igyekszik megteremteni a lakosság részére az igényes, sokszínű kulturális életet, melynek szép példája, a helyi összefogáson, filléres ötleten alapuló, immár harmadik éve megrendezendő, „Adventi szombatok Dadán” című rendezvény is. December 8-án a mikulás várja majd a gyerekeket – felnőtteket a piactéri mikulásházban, s ezen a délutánon, az óvodások adnak ünnepi műsort. S természetesen kísérő rendezvények is lesznek, hiszen ezen a délutánon a kézműves sátrakban mézeskalácsot, mikulásbábot készíthetnek az érdeklődők, de olcsó könyvvásár és helyi termékek bemutatója is várja a nagyérdeműt – tájékoztatta portálunkat ifj. Kovács Géza közművelődés vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában