Tábla-fórum: megvitatták

Eltűnnek, hiányoznak KRESZ-táblák. A helyzet rendezése csak a (még több) pénzen múlna? A „minden rendben” és a „nincs pénz” válaszok határozták meg a fórum szakmai arculatát; ezek a reakciók a jelen lévő illetékes szakemberektől származtak.

A megjelent laikus érdeklődők, tenni akarók ugyanakkor kérdéseikkel arra próbáltak utalni: talán mégsincs minden rendben, és a pénzhiány sem lehet minden hiányosságra indok. A tét, bár az eszmecserében ez nem kapott a fontosságának kijáró hangsúlyt, a balesetbiztonság csökkentése lett volna.

Sok helyen (a városban, de bizonyára a megye más pontjain is) a forgalomirányításban meghatározó szerepet játszó közlekedési táblák jelentős része hiányzik, rossz helyen áll, nem látható vagy sérült. Ebből az apropóból szervezett – olvasói indítványra – vitafórumot az Észak-Magyarország tegnapra. Városgazda, közútkezelő, közlekedési hatóság illetékesei voltak ott, de „civil” autós szakember is, valamint a magánemberként ugyancsak közlekedési tapasztalattal rendelkező olvasóink. Utóbbiak számos konkrét esetet felsoroltak, hol mindenhol van gond a táblákkal. A másik oldal válasza rendre az volt: ha el is tűnik egy tábla (márpedig sokat ellopnak, megrongálnak „vandálok”), azt előírás szerint gyorsan (órákon, egy napon) belül pótolják. Az előbbiek viszontválasza, miszerint nem egy helyet tudnak, ahol hetek, hónapok óta fennáll a probléma, csak a vita helyenkénti elmérgesítésére volt alkalmas. Az elhangzottakra holnap bővebben visszatérünk.

BAL
hirdetés