Tájékoztatók, élménybeszámolók, bemutatók, óralátogatások a záhonyi nyílt napokon

Látogatók fogadása a záhonyi középiskolában
Látogatók fogadása a záhonyi középiskolában - © Fotó: Tancsik Róbert
Záhony – November 20-án és 21-én rendezik meg az idei Nyílt Napokat a Kisvárdai SZC Záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiumában.

A jövőre fennállásának 45. évfordulóját ünneplő intézményben sokáig csak a 9-12. évfolyamon, két párhuzamos osztályban folyt az oktatás-nevelés, jelenleg azonban már három párhuzamos osztályban és négy OKJ-s szakon csaknem megduplázódott a képzésben résztvevők száma.
Hétfőn és kedden 8,00 órától átfogó intézményvezetői tájékoztatóval várják az érdeklődő általános iskolásokat és kísérőiket.

Az iskola és a diákotthon életét, működését prezentáló program további részében a képzési szakirányoknak megfelelő szakmák felnőtt képviselői tartanak egyfajta élménybeszámolókat, majd óralátogatási lehetőségek, önvédelmi bemutató, kiállítások és a kollégiumi létesítmények bemutatása segíti egyebek között a vendégek eligazodását a tanodában. A látogatható órákról az iskola aulájában tájékoztatják a vendégeket.

A következő tanévben a 9. évfolyamon közlekedési (jegyvizsgáló, forgalmi szolgálattevő), közszolgálati ügykezelői, pályázati-támogatási asszisztensi szakgimnáziumi osztály indítását tervezik. Az érettségizettek vámügyintézői, vasútforgalmi szolgálattevői, jegyvizsgálói, logisztikai ügyintézői és közlekedésautomatikai műszerész OKJ-s szakképzésben vehetnek részt. Az intézményről bővebb információkat a www.zkando.hu iskolai és a www.bereskoli.hu kollégiumi honlapon, továbbá a közösségi oldalakon kaphatnak az érdeklődők.

– Tancsik Róbert –
hirdetés