Takács tovább hódít

Takács tovább hódít
Takács Rita meghódította Angliát. A nyírbogdányi amazon megszerezte az IKF (Intercontinental Kick-boxing Federation) világbajnoki övét, miután – az 52 kilogrammos súlycsoportban kiírt –, kilenc menetes mérkőzésen elagyabugyálta a hazai közeg előnyét élvező ellenfelét.

A Manchestertől 50 kilométerre található, kies Brendly városában Bridie Murphy várt Károly István „Csimpi” tanítványára, aki nem teketóriázott, azonmód támadólag lépett fel. A brit üdvöske megfelelő kondícióval bírt, mindhiába, egyre gyakrabban kényszerült fogásba menekülni.

Takács Rita a folytatásban sem lankadt, pontos ütésekkel és rúgásokkal örülte fel riválisát, aki az utolsó két percben nagyon nehéz pillanatokat élt át. A pontozók egyhangúlag a magyar leányzót látták jobbnak. 

Nagyon jól esett az a fajta elismerés és fogadtatás amiben Ritát részesítették Angliában – summázott Károly István. – A harcias, fáradhatatlan  küzdelmével Magyarország és Nyíregyháza jó hírét keltette. Már a mérkőzés közben is tapsolták, bíztatták, utána pedig nem győzte fogadni a sportvezetők és a nézők gratulációit, emiatt a ringtől csak hosszú idő múlva értünk az öltözőbe.

– Koncz Tibor –
hirdetés