Takarítás, ó!

Nincs itthon a család, lehet egy kicsit lazítani! Dehogy lazítani, nyugodtan, precízen, minden egyes sarokra kiterjedően takarítani. Nem nagy ügy!
Hegyi Erika jegyzete.

Nincs itthon a család, lehet egy kicsit lazítani! Dehogy lazítani, nyugodtan, precízen, minden egyes sarokra kiterjedően takarítani. Nem nagy ügy! Tettre készen kezdek hozzá, szól a zene, süt a nap, mindjárt ragyog a lakás. (Hát még a férjem és a gyerekek arca, ha hazaérnek!) Egy keringő a portörlőronggyal, egy könnyed balett a partvissal, zúg a porszívó, csillog a konyha, tisztítószereim kellemes illata tölti be perceken belül otthonunkat. Csak a pókokat nem bántom, mert olvastam valahol, hogy a pók hasznos állat, meg azt is tudom, hogy szerencsét hoz, az állatvédelmi törvényről nem is beszélve. Így csak a pókhálókat tekergetem föl óvatosan egy hosszú seprőnyélre. Hasznosan telt a délelőtt.

 

Végre hazaér a család. A gyerekek tele élménnyel, mesével, annyira megihlette őket a rendezvény, hogy rögtön alkotásba kezdenek. Vágnak, ragasztanak, festenek, fúrnak és faragnak. Készül a kartonlakás, a papírbaba, közben egy kis rágcsálnivalót is visznek maguknak a szőnyeg közepére.

Ráadásként befut a barátnőm, le sem ül, csak gyorsan elmondja, amiért jött. Majd a nappalinkon körül jártatva a szemét így búcsúzik: „Na de megyek, nem is zavarlak, mert látom, hogy még vár rád a nagytakarítás.”

Hegyi Erika: khe@eszak.boon.hu

 
hirdetés