Nagyvilág

2013.05.28. 09:18

Videó: Ördögűzést hajtott végre Ferenc pápa?

Gabriele Amorth atya már több mint 160 000 démon-, vagy ördögűző szertartást végzett élete folyamán, meggyőződése szerint ráadásul Ferenc pápa is végrehajtott egyet májusban, a Szent Péter téren.

Gabriele Amorth atya már több mint 160 000 démon-, vagy ördögűző szertartást végzett élete folyamán, meggyőződése szerint ráadásul Ferenc pápa is végrehajtott egyet májusban, a Szent Péter téren. A Nemzetközi Ördögűző Egyesület vezetője, Gabrielle Amorth atya szerint a jelenlegi procedúra túlzottan bürokratikus, a lelkipásztorok ugyanis csak püspöki engedéllyel alkalmazhatnak ilyen jellegű beavatkozásokat, így hivatalosan is egy, a szabályokat némiképp lazító beadványt nyújtott be.

Amorth atya bizakodik abban, hogy kérése nem talál süket fülekre, szerinte ugyanis a nemrégiben megválasztott pápa is kiűzött négy démont egy mozgássérült mexikói férfiből május 19-én, a Szent Péter téren. A Sunday Times-nak így nyilatkozott: - Meg fogom kérni a pápát, hogy hatalmazza fel az összes lelkészt, hogy ördögűzést végezhessen, és hogy gondoskodjon róla, hogy mindegyikük megfelelő kiképzést kapjon - mondta.

Ahogy pedig Ferenc pápa cselekedetét kommentálta az olasz La Repubblica című napilapnak: - A pápa egyben Róma püspöke is és mint minden püspök, ő is démonűző - fogalmazott, majd hozzátette, hogy akik az ilyen jellegű szertartásokat babonás hókuszpóknak tartják, tévednek. - Talán nagyobb szükség van ránk, mint valaha, hogy megvédjük az embereket a szemfényvesztőktől és a sátánistáktól.

Íme mindenesetre a videó, amin Ferenc pápa megáld egy mozgássérült férfit, majd egy másik személyhez fordul és kezeit homlokára téve imát mond el. A mexikói férfi az ima után remegni kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!