Átalakítás alatt a régi épület

Már pakolnak a Nyíregyházi Főiskolán
Már pakolnak a Nyíregyházi Főiskolán
Nyíregyháza – A héten elkezdődtek a munkálatok: megszűnt az átjárás a Nyíregyházi Főiskola Hallgatói Információs Központja és a B (régi) épület között – a decemberben véglegesített beruházási ütemterv alapján.

 Az átjárót csak a B épület felújítási munkálatainak befejezése után nyitják meg újra. 

- A tanév második féléve február 5-én kezdődik meg – kezdte Vad Sándor, a Hallgatói Centrum Kht. ügyvezetője. – A felújítási munkálatok miatt ebben a félévben fontos változások történnek: a négyes kollégium harmadik és negyedik emeletére költöznek a tanszékek, illetve minden olyan egység, amely eddig a B épület első és második emeletén működött. A körelőadók, valamint az első és második emelet tantermei a Rákóczi utcára „költöznek”.

– A munkálatok befejezésének határideje augusztus 31, addig három szakasz valósul meg. Az első szakaszban – körülbelül március végére – a volt TMK műhelyből elkészül a Matematika Informatika Intézet (döntően ők voltak eddig a B épület hatodik emeletén). A második szakaszban – körülbelül június végére – készül el a hét körelőadó és a kerengő.

– A harmadik szakaszban megvalósul az épület további felújítása, melyhez hozzá tartozik a hatodik emelet lebontása: így a Nyíregyházi Főikola minden épülete egységesen lapos tetős lesz – zárta Vad Sándor.

– Vékony Katalin –
hirdetés