Nyíregyháza hírei

2015.03.27. 19:27

Itt már bábra megy a játék!

Nyíregyháza – <em>Úgy tűnik, a kígyó a saját farkába harapott</em> – kommentálta a vasárnapi zárva tartásról szóló rendelkezést Kőhegyi Péterné, miután megtudta: a családbarát intézkedésnek a Korzóban működő bábszínház és játszóház is áldozata lett.

Nyíregyháza – Úgy tűnik, a kígyó a saját farkába harapott – kommentálta a vasárnapi zárva tartásról szóló rendelkezést Kőhegyi Péterné, miután megtudta: a családbarát intézkedésnek a Korzóban működő bábszínház és játszóház is áldozata lett.– A boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló legújabb rendelkezés kapcsán tértem be még a múlt hónapban a nyíregyházi Korzó Bevásárlóközpontba. Tájékozódni akartam, hogy az üzletház 2. emeletén évek óta sikeresen működő Burattinó Bábszínház esetében milyen változás várható az intézkedés életbe lépése után – mesélte lapunknak Kőhegyi Péterné.

– Legnagyobb sajnálatomra a bábszínház munkatársai arról tájékoztattak, hogy a vasárnapi előadásaik megtartására sem lesz lehetőség ezután – kesergett a nyíregyházi nagymama, majd így folytatta: – A kereskedelmi dolgozók pihenőidejének védelme érdekében hozott új rendelkezés nemcsak a vásárlási lehetőség korlátozását hozta a családok számára, hanem a védeni akart szabadidő-eltöltési lehetőségek korlátozását is.

– Ha úgy tetszik, a kígyó a saját farkába harapott, hiszen éppen azért akarták felszabadítani a kereskedelmi dolgozókat a vasárnapi munkavégzés alól, hogy a családok tartalmas programokon vehessenek részt, és együtt töltsék a megnövekedett szabadidőt. A szándék jó, de miért kell beáldozni egy, elsősorban a kisgyermekes családok számára kézenfekvő és kedvelt szabadidő-eltöltési lehetőséget, a bábszínházat?

– A Korzóban található Burattinó Bábszínház és a Mókuska Játszóház hasznos, kedvelt, praktikus szolgáltatásokat nyújt a gyermekeknek, családoknak, ráadásul megfizethető áron. Meggyőződésem, hogy lenne igény a vasárnapi vásárlások mellőzése ellenére is mindkettőjükre, legyen szó gyerekzsúrokról vagy előadásokról, amelyek páratlan gyermek-felnőtt kapcsolatépítő lehetőségek.

Nagyszülői szemmel

– Igenis kell, jár Nyíregyháza gyermekes lakosságának önálló, állandó bábszínház a hét utolsó napján is! Ők eddigi munkájukkal kiérdemelték, és mi, gyermekes családok nevelési segítségként megérdemeljük, hogy az ország többi nagyvárosához hasonlóan, nekünk is legyen ilyen kulturális, sőt, a felnövekvő legifjabb nemzedék kulturális nevelését megalapozó, azt segítő, fejlesztő intézményünk. Hétunokás nagyszülőként felmerült bennem, hogy talán egy lakossági támogatást kifejező aláírás- vagy adománygyűjtési akció előrevihetné ezt az ügyet – fejtette ki álláspontját a nyíregyházi nagymama, Kőhegyi Péterné.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!