Talán csak egy tank segíthetett volna

Akt.:
Talán csak egy tank segíthetett volna
© Nyír-Flop Holding Nyíregyháza vs. SZESE Győr | Fotó: Racskó Tibor
A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében érvényesült a papírforma: a Győr búcsúztatta a nyíregyházi csapatot.

Tulajdonképpen nem történt semmi meglepő. A férfi kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében győzött a minden tekintetben jobb, erősebb csapat – jelen esetben a SZESE Győr.

Az élvonal derékhadához tartozó kisalföldiek olyan elsöprő lendülettel és tűzzel kezdték a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza elleni összecsapást, hogy alig néhány perc alatt lerendezték a továbbjutás kérdését. Jellemző, hogy az első féildő derekán, tizenegy gólos vezetésnél is űzték-hajtották egymást: az a csoda, hogy gyúrójuk nem rekedt be, holott végig elemi hangerővel biztatta övéit.

Ugyanakkor a nyírségiek hiába mentek előre leszegett fejjel, és tüzeltek, próbálkoztak becsülettel, láthatóan kevés energiájuk maradt – magyarán megmondva, a vasárnapi, Balmazújváros elleni mutatós siker után elfogyott a szufla.

Ráadásul az elnyűhetetlen a győri „betonfalat” talán csak egy T34-es tankkal lehetett volna átlőni, a házigazdák pedig nem rendelkeztek ilyen harci eszközzel. Így legfőképpen Bécsi János bombáira hagyatkozhattak, míg a szünet után Erdős Zoltán villant néhányszor. A bökkenő csak annyi volt, hogy a dunántúliak a nagy különbség dacára sem vettek vissza a tempóból, így a felek – egy gól híján – tökéletesen kopírozták a két félidő eredményét.

A végére talány még annyit: a jobbtól nem szégyen kikapni, no meg tanulni.
 

Kézilabda: Magyar Kupa, férfi
Nyolcaddöntő
Nyír-Flop Holding Nyíregyháza–SZESE Győr 19–40
(10–20)

Bujtosi csarnok, 20 néző, v.: Janáky Cs., Serfőző Zs.
Nyíregyháza: Gadnai – Nagy Cs 3/1, Bécsi J. 4, Szűcs B. 4, Braun B., Kaplonyi, Juhász Z. 2. Csere: Boczák K. (kapus), Varga L., Bursac 2, Dobos B. 1, Erdős Z. 3, Kozma N., Pál T., Jobbágy R. Szakmai igazgató: Varga Zsolt.
Győr: Lorge – Gebhardt 7/1, Németh G. 1, Rosta M. 3, Mota 4/2, Halász A. 6, Hernandez 1. Csere: Rivnyák, Gál K. 3, Terenyi 7, Simon B. 1, Gubó A. 2, Szabó A. 4, Tóth E 1. Edző: Magi Serra.
Kiállítások: 6, illetve 12 perc. Hétméteresek: 2/1, illetve 3/3.
Az eredmény alakulása. 2. p.: 0–2. 8. p.: 2–7. 16. p.: 2–13. 36. p.: 12–21.
Továbbjutott: a SZESE Győr.

  Mesterszemmel

Varga Zsolt: – Sokat kivett a csapatból a vasárnapi mérkőzés, ezúttal fásultan és enerváltan játszottunk.
Magi Serra: – Sikerült kijavítanunk az elmúlt mérkőzéseken elkövetett hibákat, mindemelett nagyon tetszett a csapat hozzáállása.
 
KM-KT
hirdetés