Tálcán kínálják a szaktudás receptjét Nagykállóban

Nagy az igény az ápolókra (is) manapság
Nagy az igény az ápolókra (is) manapság
Nagykálló – Ingyenes OKJ-s szakképzésekre jelentkezhetnek a piacképes szakmák iránt érdeklődők Nagykállóban.


Ács, diétás szakács, gyakorló ápoló, gyakorló fodrász és gyakorló kozmetikus szakmákban indít keresztféléves képzéseket februártól a nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola.

Túlzás nélkül állíthatjuk: a Mátészalkai Szakképzési Centrum nagykállói tagintézménye tálcán kínál továbbtanulási lehetőséget a jelentkezőknek, hiszen a képzések második szakma szerzése esetén is ingyenesek, ráadásul úgy juthatnak OKJ-s bizonyítványhoz a tanulószerződést aláírók, hogy a naprakész elméleti és gyakorlati szakismeretek mellett diákigazolványt, utazási költségtérítést kapnak, a 21 év alattiak ráadásul még családi pótlékra is jogosultak.

Határidő: január 29.

– Felnőttoktatás keretében, mindenféle rejtett költségek nélkül szerezhetnek piacképes szakképesítést a térségben, illetve megyében élők, esti munkarend formájában – szólt a részletekről Péter István, a szakiskola igazgatója. – A részvétel nem korhatárhoz, hanem végzettséghez és határidőhöz kötött: a gyakorló ápoló, fodrász és kozmetikus oktatásra érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők jelentkezhetnek, diétás szakács csak abból válhat, aki már rendelkezik szakács képzettséggel és két év szakmai gyakorlattal. Az ács mesterség elsajátításához viszont elegendő a 8 általános iskolai végzettség igazolása – tette hozzá az igazgató, aki a közelgő jelentkezési határidőre is felhívta a figyelmet: január 29.

További részletek a kelet.hu-n
hirdetés