Összeköti Csengert Pátyoddal

2019.10.30. 19:54

Kerékpárút épült Csengerben

Közel három kilométer hosszú kerékpárút szeli át a várost.

Biztonságosan tekerhetnek

Forrás: Önkormányzat

Befejeződött a Csengert átszelő új kerékpárút építése, a projekt 400 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg.

Modern és biztonságos

A fejlesztés eredményeként a várost egy modern, közel három kilométer hosszú kerékpárút szeli át, megteremtve a kerékpáros összeköttetést a szomszédos Pátyoddal.

A projekt megvalósítása nagymértékben hozzájárul a külterületen elhelyezkedő ipari park biztonságos megközelíthetőségéhez is, mely a környék lakosságának jelentős részét látja el munkával.

A kerékpárút nyomvonalának meghatározásakor alapvető cél volt, hogy javítsa a közszolgáltatások elérhetőségét, segítse a munkába járást, a kereskedelmi és szolgáltatóegységek elérhetőségét, a vidéki turizmus feltételrendszerének bővítését, a biztonságos és környezetbarát közlekedési feltételek biztosítását. A műszaki tartalom a helyi kötöttségekhez és a helyhiányhoz igazodva valósult meg, adott esetben elválasztott vagy elválasztás nélküli gyalog-kerékpárút építésével vagy kerékpáros nyom kijelölésével. A beruházással párhuzamosan kampány indult, melynek során felhívták a lakosság figyelmét a biztonságos kerékpáros közlekedésre.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában