Sport

2014.07.08. 12:10

Alaposan felértékelik a Centtel aratott diadalt

Első magyarként a nyíregyházi Timpex LK lovasa, ifjabb Szabó Gábor nyerte meg a Budapest Nagydíj Grand Prix-versenyt.

Első magyarként a nyíregyházi Timpex LK lovasa, ifjabb Szabó Gábor nyerte meg a Budapest Nagydíj Grand Prix-versenyt.Nyíregyházi lovas, ló és tenyésztó sikerétől hangos a lovassport szaksajtója! Ifjabb Szabó Gábor, a Timpex LK lovasa, a Tárbály István által tulajdonolt Timpex ménes egyik legnagyobb kincsének, Centnek a nyergében nyerte meg a nemzetközi szövetség háromcsillagos minősítésű Grand Prix-kategóriába sorolt díjugrató versenyét, a Budapest Nagydíjat. Hogy mekkora sikerről van szó, arról csak annyit: nemhogy szabolcsi, még csak magyar, sőt kelet-európai lovas sem nyert még ezidáig világkupa fordulót magyar földön. Külföldön legutóbb Horváth Balázs diadalmaskodott, még 2006-ban.

A 160 centis akadályon kiírt nagydíj első köréből csak hibátlan teljesítménnyel lehetett továbbjutni, és az 55 induló közül mindössze öt lovasnak sikerült, ők kerültek az összevetésbe. Az ötök között egyedüli magyarként ott volt a nyíregyházi színekben szereplő díjugrató, ifj. Szabó Gábor is.

Átépítették a pályát a döntők döntőjére, és az első három versenyző hibázott, amikor érkezett „Gabó”, aki hibátlan pályát ment Timpex Cent nyergében. Már csak azt kellett kiszurkolni, hogy a végére maradt osztrák Ronald Englbrecht rontson egyet vagy gyengébb idővel érkezzen célba, végül a „sógor” által megült Poorboy az utolsó előtti akadályt leverte, így a telt háznyi közönség magyar sikert ünnepelhetett a Nemzeti Lovardában. Bónuszként ifj. Szabó Gábor kvalifikálta magát az idei, franciaországi világbajnokságra és a jövő évi Európa-bajnokságra.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarország 2014. július 9-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!