Talmácsi István a két srácról Miskolcon

Talmácsi Gábor
Talmácsi Gábor
Miskolc – Gáborról és Gergőről (is) kérdeztük Talmácsi apukát, aki ma és holnap Miskolcon, a Szemere Bertalan Szakközépben zajló motorostalálkozón és -vásáron áll az érdeklődők rendelkezésére.  V. Miskolci Motor Kiállítás 2008.03.29. Motorkiállítás Miskolcon 2008.03.29.

Talmácsi István készséges interjúalany, persze, ki kell várni, amíg a műsorközlő pár perc szünetet tart a programok felsorolásában. Van bőven esemény az ötödik Miskolci Motorkiállításon és -Vásáron, a miskolci Szemere Bertalan Szakközépiskolában.
Szombaton délelőtt, Gábor időmérő futama előtt kérdeztük az édesapát: Mit hozott Miskolcra?
Talmácsi István mutatja a motorokat, az egyik a Talmácsi Motoros Egyesület egyik kiválóságáé, Chrobák Jánosé. A tornacsarnok fő helyén Gábornak az a gépe, amellyel a vb-t megnyerte. Kint az udvaron – vezet István – az egyesület 45, gyerekeknek való motorjából 7 áll rendelkezésre. És persze jöttek oktatók, akik a díjmenetesen motorozó gyerekekre vigyáznak. (Az alsó korhatár 4 év.)
Hogyan látja fiai esélyeit az édesapa? Lehet-e megint világbajnok Gábor? – kérdezzük.
Az apa csodálkozik a kérdésen: természetesen lehet. Az a cél. Hogy eddig nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette – szerettük – volna, abban a technika ördöge a hibás.
Gergelyről, aki itt van édesapja mellett, a következőket mondja István: ő a Szupersport 600– Factory Racing-ben versenyez, és most az a feladata, hogy bizonyítsa tehetségét. Edzésen tudott nyolcadik is lenni. Ha az idén sikerül befejeznie az összes futamát, akkor továbbléphet. Step by step – teszi hozzá az apa, aki azt is elmondja: a kakucsi ring a bázisuk, itt folyik az utánpótlás nevelése. A munkát több oktató segíti.
Talmácsi István szeretettel várja az érdeklődőket a Szemerében, ahol ma és vasárnap találkozhatnak vele.
SZG

Kapcsolódó anyag:
hirdetés