Támogatás a pénzpiaci ismereteket oktató iskoláknak

A középiskolások kétharmada szerint a pénzügyi ismereteknek a legfontosabb öt iskolai tantárgy közé kéne tartoznia, a matematikával, az informatikával és az idegen nyelvekkel együtt – derül ki a Marketing Centrum felméréséből.

A következő tanévben ezért a Budapesti Értéktőzsde és az Öngondoskodás Alapítvány pályázat útján támogatja majd azokat az iskolákat, amelyek oktatni fogják az ezzel kapcsolatos új, kísérleti tantárgyat.

A diákok egyötödénél a pénz a harmadik legfontosabb beszédtéma, és 90 százalékuk gondolja úgy, hogy divat lesz a korábbi generácóknál jobban érteni a pénzhez.

A fiatalok szerint a jómód, ami a pénzzel való ügyes bánásmóddal érhető el, tanulható, és szívesen járnának akár különórákra is, hogy jobban elsajátítsák.

A tőzsde és az alapítvány által kidolgozott, pénz- és tőkepiaci ismereteket oktató új digitális tananyag a sulinet honlapján -www.sulinet.hu- érhető el, támogatásra pedig azok a pályázó iskolák számíthatnak, amelyek tanrendjükben helyet biztosítanak neki.

Az Öngondoskodás Alapítványt 2003-ban alapította a Budapesti Értéktőzsde.

A most kiírt pályázat célja, hogy a tananyagot minél több iskolában kipróbálják és hogy a pénzügyi oktatás a következő években bekerüljön a választható tantágyak közé.
hirdetés